Ismét egy TikTok-kihívás követelt áldozatot az USA-ban. A tragédia talán oda vezethető vissza, hogy a 8 éves Lalani Erika Renee Walton tavaly áprilisban a nyolcadik születésnapjára kapott ajándékba egy telefont. Emiatt gyorsan rászokott a TikTokra, és gyakran ő is megosztott magáról táncolós, éneklős videókat. Három hónappal később a szülei zúzódásokat vettek észre a nyakán. Amikor rákérdeztek, letagadta, és azt mondta, baleset történt.

Később egy családi kiránduláson több órán keresztül a TikTokot nézte, majd a szülei a hotelszobában találtak rá holtan – írja a The Guardian.

A 9 éves Arriani Jaileen Arroyo szintén nagyon korán, 7 évesen jutott telefonhoz, amin ő is gyorsan rászokott a TikTok-videókra. A családja egy veszélyes felvétel miatt egyszer el is beszélgetett vele. Akkor a gyerek megígérte, hogy nem fog ilyen kihívásokban részt venni. Ennek ellenére nem tudott ellenállni a kísértésnek, és tavaly februárban az öccse találta meg a holttestét a fürdőszobában.

A szülők a TikTokot teszik felelőssé a lányuk haláláért, kedden beadták a feljelentést ellenük Los Angelesben.

Az alkalmazás algoritmusa szándékosan töltött be olyan kihívásokat teljesítő videókat a lányok hírfolyamába, hogy teljesítsék azokat és végezzenek magukkal – vélekedtek az ügyvédek.