Az ellenőröknek és az utasoknak is elege van a balhés alakokból, itt a megoldás





Elviselhetetlen bűz, taszító látvány, viselkedni nem tudó veszélyes alakok. Többek közt ezek miatt kapnak testkamerát a BKK jegyellenőrei, akiket egyre több támadás ér munka közben. A nagyobb biztonságnak az utasok is örülnek, két nő megdöbbentő esetről számolt be a Metropolnak.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.01.29.
közlekedés

Megkéseltek egy ellenőrt az 1-es villamoson, gyilkosság történt a 28-ason, késsel támadtak a 8E sofőrjére – nap mint nap hallunk hasonló esetekről, de a tettesek gyakran megússzák, főként amiatt, mert nem volt a közelben kamera. Erre való tekintettel kezd testkamera-tesztelésbe a Budapesti Közlekedési Központ, első körben a legforgalmasabb járatokon.

Több gyártó készülékét tesztelik

A következő napokban az 1-es, a 4-es és a 6-os villamoson, valamint az M1 kisföldalattin tartózkodó ellenőröknél lesz testkamera, egyelőre több gyártó készülékét tesztelik, hogy lássák, melyik a legpraktikusabb. A kamerákra azért van szükség, hogy megelőzzék a jegyellőnöröket érő inzultációkat, de a felvételek alapján az eszköz visszakövethetővé teszi a BKK ellenőri intézkedéseinek a szakszerűségét is.

Egyszerre három ellenőrt bántalmaztak

A fővárosban évente 30-50 alkalommal éri támadás az ellenőröket. Az utolsó ilyen eset éppen a napokban történt. Január 25-én, hétfőn délután három ellenőrt bántalmaztak munkavégzésük közben az 1-es villamos vonalán, mindhárman megsérültek, a történtekkel kapcsolatban folyik a rendőrségi nyomozás.

Késeltek a 8E buszon

Sajnos a fent említett eset nem egyedi, a közelmúltban több hasonló történetről lehetett hallani. Szilveszterkor egy férfi például késsel támadt a buszsofőrre a XV. kerületben, a 8E busz végállomásánál. A BKK alkalmazottja szerencsére csak könnyebb sérüléseket szenvedett, a támadót pedig nyolc percen belül elfogták. Nem sokkal korábban, szintén decemberben a X. kerületi Ónodi utcánál utazott a villamoson egy férfi, aki se szó, se beszéd, megverte az ellenőrt, majd leszállt.

Az utasok sem érzik magukat biztonságban

Úgy tűnik, hogy nem csak az ellenőrök, de az utasok is örülnek a testkamerának, két nő megdöbbentő tapasztalatokat mesélt a Metropolnak.

A 28-ason utaztam, amikor valami fura szagra lettem figyelmes. Oldalra néztem, és láttam, hogy két férfi egymásnak adogatva szív valamit. Ezeken a járműveken nincs kamera, és bár szerettem volna, hogy abbahagyják, nem akartam összetűzésbe kerülni velük. Jó lenne, ha javulna a helyzet, mert ez így már nem mehet tovább! Múltkor egy férfi piás üveggel a kezében ordibált mindenkivel, és lehet arról beszélni, hogy senki nem tett semmit, de ki akar balhézni ezekkel az emberekkel? ”– mondta lapunknak felháborodva a 36 éves Kinga.

„Este 7 körül szálltam fel az 1-es villamosra, ahol két részeg férfi verekedett éppen. Próbáltam leszállni, de már pont becsukódott az ajtó. Igyekeztem kikerülni őket, de hirtelen felém is megindultak, nagyon megijedtem. Szerencsére körben már oda is értünk a következő megállóhoz, ahol azonnal leszálltam. Egyre gyakrabban kések az ilyen balhés alakok miatt”árulta el a 23 éves Dóra.





Ezeket olvastad már?
„Ha segít, én is segítek” – utcán keres munkát a 74 éves, hajléktalanság szélén álló László

„Ha segít, én is segítek” – utcán keres munkát a 74 éves, hajléktalanság szélén álló László

Késelést jelentettek Zuglóból – kiderült, mi történt

Késelést jelentettek Zuglóból – kiderült, mi történt

Hollik István: Magyarországnak és Európának béke kell!

Hollik István: Magyarországnak és Európának béke kell!

Dömötör Csaba: A magyar baloldal előterjesztette és meg is szavazta a Magyarország elleni EP-jelentést

Dömötör Csaba: A magyar baloldal előterjesztette és meg is szavazta a Magyarország elleni EP-jelentést

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás