Több hívás is érkezett az elmúlt napokban a Mályi Madármentő Állomásra. A betelefonálók arról számoltak be a szakembereknek, hogy a miskolci Avas városrészen tengeralattjárót vélnek hallani – erről a szervezet számolt be Facebook-oldalán. Mint írják, van aki meg is ijedt, hogy a tengeralattjáró végül feltör valamelyik csatornából.

Fotó: Northfoto

Azért, hogy a félelmeket és a valós alapot nélkülöző feltevéseket eloszlassa, végül a szervezet tiszta vizet öntött a pohárba.

Szó nincs erről. Bár van hasonlóság a tengeralattjárók szonárhangja és az Avason hallott hang között, de a városokban hallható hangot a füleskuvik (Otus scops) adja éjjelente” – nyugtattak meg minden kétségbe esőt.

„Tehát nem lesz világvége és nem tör elő sehol tengeralattjáró a csatornából” – szögezték le végül, elejét véve a további találgatásoknak, és közzétettek a posztban olyan linket is, ami segít felismerni a bagoly hangját.

A bejegyzés alatt persze megindult a kommentháború, a hozzászólók hitetlenkedtek azon, hogy miket nem képesek elhinni az emberek, és hogy a hülyeségnek mennyire nincs határa.

„Micsoda képzelet kell az ilyen marhaságokhoz?!” – írta egyikük.

Ki az a hülye, aki tényleg elhiszi, hogy tengeralattjáró kóricál cirka 1000 kilométerre a legközelebbi tengertől a föld alatt?” – fogalmazta meg sarkos véleményét egy másikuk.

„Veszprémről is vannak ilyen fotók, ott a birodalmi lépegetőket és az Eiffel-tornyot látták” – vélekedett humorosra egy harmadik.

https://www.facebook.com/madarmentes/