A Tik-Tok az egyik legmenőbb telefonos applikáció a fiatalok körében, lényege, hogy 15 vagy 60 másodperces videókban zenei aláfestésre készítenek produkciókat a tagok, amellyel szórakoztatják a többi felhasználót. A legtöbben általában tánctudásukkal vagy tátogó képességükkel szerepelnek, ám vannak, akik kreatív vagy éppen nagyon is hasznos videókat készítenek követőiknek. Ilyen oktató influencer a 29 éves Márton z. Viktor is, aki szabadidejében készít matekos és logikai feladatokkal foglalkozó rövid felvételeket, amikkel felvételire, vagy éppen érettségire is felkészíti nézőit. A budapesti fiatal november 3.-án regisztrált a közösségi oldalra, és feltöltötte első 6 magyarázó videóját.

„Tartalmakat szerettem volna gyártani, kerestem azt a témát amiben értéket tudok teremteni és hiteles is vagyok. Mielőtt posztoltam volna már tudtam, hogy Amerikában és Angliában számos matekos TikTok csatorna létezik. Megvoltam győződve róla, hogy Magyarországon is lesz rá igény, előzetes célom az volt hogy fél év alatt 25.000 követőt elérjek.” – mondta el a fiatal férfi a Metropolnak.

Ezt töbszörösen is túlteljesítette a való életben start up vállalkozóként dolgozó Viktor, ugyanis 48 órával a regisztráció után már 23.900 követője volt, és összesen 873 ezer megtekintés volt a kisfilmjein. Január 16.-áig pedig már összesen 84 ezer 300-an követik nap mint nap az „online pedagógus” tartalmait.

„Úgy gondolom, hogy a megfelelő minőségű oktató tartalmak nagymértékben hozzájárulhatnak az emberek tudásszintjének a növeléséhez. Szerintem abszolút van helye a TikTokon a rövid, tömör, szórakoztató oktató tartalmaknak.”– tette hozzá a tik-tokker a lapuknak.

Viktor nem csak matematika példák megoldásával és magyarázatával foglalkozik, sajátos kihívás videókat is készít, amelyekben izgalmas összefüggéseket, vagy éppen logikai fejtörőket old meg és a jövőben tervez újdonságokat, például online élőben megtekinthető sakk-párbajt más influenszerek ellen.