A skóciai Maureen Hoggot 60 fontra, azaz 25 ezer forintra büntették meg, mert részt vett az egyik barátja 70. születésnapi partiján. Persze azt mondanunk sem kell, hogy a buli nem volt éppen szabályos, hiszen a koronavírus miatt tilos összejövetelt tartani.

A nagymama azonban azt mondta, hogy minden pénzt megért számára az élmény. Nemcsak Maureent büntették meg az illegális születésnapi buli miatt, hanem az összes többi résztvevőt is. Az eset egyébként futótűzként terjed a hírekben, az asszony unokájának köszönhetően. A családot leginkább azért sokkolták a történtek, mivel a rendőrség nemcsak egyszerű pénzbírságot szabott ki az asszonynak, de antiszociális magatartással is megvádolták. Sőt, kissé eltúlozva, rendőrautóval szállították haza, akárcsak a parti összes többi résztvevőjét.

Daisy, az unokája a történtek kapcsán még azt is megjegyezte, hogy már mindenki megkapta a második oltását, aki részt vett a születésnapi összejövetelen. Többen is reagáltak a történtekre, akik egyöntetűen viccesnek és túlzónak találták a rendőri intézkedést, és a nagymama, valamint a baráti társasága mellett álltak ki. Arról egyébként a Mirror oldalán nem számoltak be, hogyan szerzett tudomást a hatóság a nyugdíjas férfi 70. születésnapjára szervezett házibuliról.

„Remélem, ebben a korban úgy fogok én is bulizni, mint a nagyim. A történteket anyukám és apukám is viccesnek találta” – fűzte hozzá Daisy.