„Április 1-jén csütörtökön érdeklődtem a háziorvosomnál, mit gondol, mikor kaphatok oltást. Közölte, hogy miután fiatal vagyok és egészséges, a listáján az utolsók közt kullogok. Kiderült azonban, hogy ha nem válogatok, akkor előrébb kerülhetek, és végül így is lett. Két óra múlva visszatelefonált, hogy valaki nem kérte a Szputnyikot, úgyhogy szombat reggel mehetek is az Uzsoki Utcai Kórház oltópontjára. Reggel 8-ra volt időpontom, 8 óra 10 perckor már túl is voltam az egészen. Az első és a második oltásom is egyformán flottul ment, a mellékhatások az utóbbinál azonban erősebbek voltak.

Koronavírus, Oltás program, vakcina

Örültem a Szputnyik vakcinának (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

Első oltás után

Mivel húsvét volt, egész nap sütöttem-főztem, mintha mi sem történt volna. 12 órával a vakcina beadása után este 8 körül azonban egyik pillanatról a másikra szállt ki belőlem az erő. Éjszaka már arra ébredtem, hogy ráz a hideg, éreztem, hogy lázas vagyok. Reggel megmértem, 38,5 Celsius-fokot mutatott a hőmérő, és ez így folytatódott egészen estig, aztán egy csapásra elmúlt.

Második oltás után

Három hét elteltével a második oltást is megkaptam, és bár azt reméltem, hogy könnyedebben megúszom, mint az elsőt, nem így lett. 39 fokos lázam volt, és semmilyen gyógyszer nem hatott. Éreztem, ahogy küzd a szervezetem, és ezen nem segített a görcsös fejfájás, a végtagfájdalom és az étvágytalanság sem. Csak három nap elteltével lettem jobban, de jelentem: túléltem, és így is megérte!”