Szörnyethalt gyakorlás közben az ismert kaszkadőr Vincent Reffet, aki rengeteg világrekordot tudhat magáénak. A francia származású Reffet, a Mission Human Flight – Dubai Expo 2020 nevű rendezvény kedd reggeli edzésén vett részt. A „rakétaemberként” is ismert kaszkadőr, azonban gyakorlat közben eddig tisztázatlan körülmények között a lezuhant és szörnyethalt. Érdekesség, hogy a „szuperruha” amit a lezuhanás alatt viselt, akár 400 kilométer/órás sebességre is képes. A esemény szervezői eddig a tragédia semmilyen részletét nem hozták nyilvánosságra, annyit azonban megerősítettek, szorosan együttműködnek a hatósággal a nyomozásban.

Vincent amellett, hogy az egyik legkiválóbb sportoló volt, csapatunk nagyon kedvelt és megbecsült tagjának számított. Gondolataink és imáink a családjával és mindazokkal vannak, akik ismerték vagy valaha együtt dolgoztak vele” – olvasható az elhunyt dubai rakétaember csapatának közleményében.

Fotó:Youtube

Reffet hajmeresztő és a világon egyedülálló mutatványokkal és rekordokkal büszkélkedhet. Pályafutását bázisugróként kezdte, majd sikereinek köszönhetően világsztár lett. Az egyik legemlékezetesebb alakítása az volt, amikor egy angolul wing suitnak nevezett „denevérjelmezben” leugrottak az Alpok egyik hegycsúcsáról, ám nem a földön, hanem egy mozgásban lévő repülőgép nyitott ajtaján beszállva landoltak. Emellett a világ legnagyobb épületéről, a 828 méter magas Burj Khalifáról is leugrott ejtőernyővel, amivel világrekordot állított fel.

– Annyi álmunk van, és az élet olyan rövid. Úgy gondolom, hogy ha nagyot álmodsz, és ha szereted, amit csinálsz, akkor minden lehetséges – nyilatkozta korábban Vincent Reffet.

A tragikus edzés felvételei: