Múlt hétvégén elhunyt a pannonhalmi bencés diák, Sajben Solt Bendegúz – írja a Ripost. A fiú tüdőtranszplantációra várt, azonban egy fertőzés miatt nem tudták megműteni. Az életvidám, 19 éves fiatalember hitt abban, hogy a tüdőtranszplantáció segít majd az állapotán és felépülhet. Korábban két sportot űzött, tervezte, hogy újra kosárlabdázhat és síelhet majd társaival. Egy bakteriális fertőzés azonban megakadályozta, hogy transzplantálható legyen. Végül egy hete feladta a küzdelmet.

Bendegúz felépüléséért összefogott az ország, Szalai Ádámék is támogatták.

 

Sokak által várt friss kép 😀

Közzétette: Sajben Solt Bendegúz2021. január 10., vasárnap

 

Családja mellett, osztálytársai is megható sorokkal búcsúznak tőle

Sajben Solt Bendegúz diákunk, osztálytársunk, barátunk hosszú, küzdelmes, példaadó türelemmel viselt betegségben 2021. január 22-én elhunyt. „Én, Sajben Solt Bendegúz fogadom, hogy becsületes leszek és a bencésekhez méltó módon fogok élni az elkövetkező hat évben.” – hangzott el tőle a bencés diákká avató osztályünnepségen, hetedik év elején. Bendi négy és fél évig élte együtt velünk az életét a gimnáziumban és kollégiumban, 11. második félévétől kötötte ágyhoz az egyre erősebben jelentkező betegsége. Élete végéig hű maradt fogadalmához. Most, az előrehozott égi maturán kitűnőre vizsgázott becsületből, kitartásból, emberfeletti küzdelemből, igazságérzetből, emberségből. Búcsúzunk tőled: barátaid, osztálytársaid, tanáraid, iskolád„ – olvasható az iskola honlapján.

2020A osztály, vigyázz! A Jóistennek tisztelettel jelentem, az osztály létszáma 33, nekünk örökre hiányzik: Bendi – írták barátai a Pannonhalmi Bencés Gimnázium honlapján.