A család teljesen összeomlott, öt nap leforgása alatt három szerettüktől is búcsút kellett venniük. A barátok adománygyűjtésbe kezdetek.

Gladys Lewis a 74 éves asszony múlt csütörtökön hunyt el Wales déli részén, Ynysmaerdy városában, a Royal Glamorgan Kórházban, miután elkapta a koronavírust. Fia, Dean (44) másnap meghalt Treorchy-i otthonában, a férfi háromgyermekes apuka volt. Dean öccse, Darren (42) hétfőn vesztette életét.

A család egyik barátja Alison Higgins a tragédiasorozat bekövetkezte után adománygyűjtésbe kezdett, hogy támogatni tudja a meghalt asszony férjét David Lewist. Az adománygyűjtő kampány során csaknem 3000 font gyűlt össze (1 155 000 forintnak felel meg).

A család egyetlen leánygyermeke, Debbie (41) kénytelen volt megbékélni édesanyja és bátyja elvesztésével, miközben Darren még az intenzív osztályon volt élet és halál között írja a Daily Mail.

Debbie egyik barátjaként nem volt kérdés, hogy anyagi és érzelmi segítségre van szüksége a családnak. Rémálom, ami velük történt és felfoghatatlan tragédia. Tudva, hogy mennyit segítettek másokon az évek során, mi is szerettük volna támogatni őket” – mondta Alison Higgins, aki megszervezte közösségükben az adománygyűjtést.

Ez pusztító hatással volt a család megmaradt tagjaira, és bárcsak az emberek komolyabban vennék ezt a járványt” – fűzte hozzá.