Súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba egy húszéves nőt az amerikai Colorado államban, miután tehervonat ütközött a rendőrautónak, amibe letartóztatásakor berakták – számolt be a vérfagyasztó balesetről az NBCNEWS. A coloradói állami rendőrség hétfői közlése szerint a nő valószínűleg életben fog maradni.

rendőr

A gyanúsítottat már berakták a rendőrautóba, amikor megérkezett a többtonnás tehervonat Fotó: Shutterstock

A beszámoló szerint több település rendőreit is riasztották egy Fort Lupton városában történt, erőszakba torkolló nézeteltéréshez, ami sofőrök között alakult ki. A szomszédos Platteville város rendőre megállította az egyik gyanúsítottat, a húszéves Yareni Rios-Gonzalezt.

A nő egy vasúti átjáró után állt meg a rendőrnek, a járőrök pedig a gyanúsított mögött parkoltak le, így a rendőrautó épp a síneken tudott megállni. Közben két Fort Lupton-i rendőr is a helyszínre érkezett, és az őrizetbe vett nőt berakták a síneken álló rendőrautó hátsó ülésére, majd elkezdték átkutatni a hölgy autóját. Ekkor jött egy tehervonat, ami nekiütközött a rendőrautónak.

A hatóság nyilvánosságra hozta a rendőrségi rádiós beszélgetést, amelyen hallani lehet, ahogy az egyik rendőr pánikba esve, rémült hangon kéri a központot, hogy küldjenek mentőautót a helyszínre, mert „a gyanúsított az autóban volt, amit elütött a vonat.”

Platteville város rendőrsége elárulta, hogy az érintett rendőrt fizetett szabadságra küldték, de részleteket nem árultak el a balesettel kapcsolatban.