Szívszorító! Elveszítheti lábait a 13 éves komlói kisfiú





Burai Rikárdó nyitott gerinccel, csípőficammal és dongalábbal született. Édesanyja, Hajnalka egy német kezelésben bízik, ami megmentheti a 13 éves fiú lábait.



Megosztás
Szerző: Kiss Nóra
Létrehozva: 2020.09.09.
A nap fájdalma

Már 12 műtéten van túl a dongalábbal született Rikárdó, aki édesanyjával és húgával a kezelések miatt eddig 17-szer költözött. A Komlón élő családnak a 13 éves fiú mindennapi kezelése és ellátása mellett egy újabb nehézséggel kell megküzdenie. Rikárdónak januárban fekélyek jelentek meg a lábán.

Hajnalka mindent megtesz fiáért (Fotó: Olvasói fotó)

– Az egészségtelen járás és a rossz vérkeringés miatt januárban fekély lett a fiam talpán. Négy hónapig tartott, mire kezelésekkel és folyamatos kötözéssel sikerült eltüntetni. Az orvosa azt mondta nagyon vigyáznunk kell, hogy ne jöjjön ki újra, mert az amputációval járhat. Most egy német kezelésre gyűjtünk az orvosunk és az SOS Gyermek Alapítvánnyal együtt. Minél előbb ki kell jutnia, mert keletkezhet egy olyan fekély ami elfertőződhet ami és amputáció lesz a következménye – mesélte kétségbeesetten a kisfiú édesanyja, Hajnalka, aki igyekszik erős maradni és bízni a sorsban, de éjszakánként nem tud aludni az aggodalomtól.

– Mikor az orvos elmondta, hogy amputációra is sor kerülhet Rikárdó nagyon megijedt, de biztosítottam róla, hogy ezt is megoldjuk. Persze én is félek, hogy a kisfiam elveszíti a lábait, de ezt nem mutatom előtte, csak előre nézek, és most is mindent megteszek érte – folytatta.

Rikárdó 12 műtéten van túl (Fotó: Olvasói fotó)

Hajnalka nagyon figyel arra, hogy kisfia lábait a lehető legkevesebb terhelés érje.

– Rikárdó nagyon jó tanuló, de hiányoznak neki a társai, ezért heti kétszer bemegy az iskolába, amúgy itthonról tanul. Félve engedem be, és amint meglátjuk a tanárokkal közösen, hogy a lábai ezt nem bírják, akkor sajnos a műtétig itthon kell lennie. Betegszállítóval hozzák-viszik ilyenkor és ott is van egy gyógytornász, aki figyel a lábaira. Sokat járunk ki a városba sétálni, de akkor is kocsiban tolom Rikárdót és mamuszt adok rá, hogy ne sértse fel semmi a lábát. Esténként pedig átnézem a lábait. Mindig félek és elmondok előtte vagy 60 imát, nehogy találjak rajta egy újabb fekélyt.

„A gyermekeim édesapja lemondott rólunk”

– Mindent egyedül kell csinálnom. A gyermekeim édesapja lemondott rólunk a gyerektartást is a végrehajtó vonja tőle, mert örült, hogy megszabadult a felelősségtől. A családom pedig több száz kilométerre lakik tőlünk. A helyiek közül többen is felajánlottak a segítségüket, és az orvosunk, valamint Rikárdó tanárai is mindenben támogatnak minket – tette hozzá az édesanya.

 

Te is segíthetsz! Ha ön is szeretne segíteni Rikárdónak abban, hogy minél előbb kijuthasson Németországban, megteheti a Riki útja a gyógyuláshoz oldalon.

 





Ezeket olvastad már?
Napok kérdése és újra itt a káprázatos strandidő

Napok kérdése és újra itt a káprázatos strandidő

Itt a mérleg Karácsony Gergely ígéreteiről: nem tud mivel kampányolni, mert öt évig nem csinált semmit – a csődön kívül...

Itt a mérleg Karácsony Gergely ígéreteiről: nem tud mivel kampányolni, mert öt évig nem csinált semmit – a csődön kívül...

Teherbe ejtett egy 14 éves lányt, kőkemény ítélettel sújtotta a bíró

Teherbe ejtett egy 14 éves lányt, kőkemény ítélettel sújtotta a bíró

Fia gördeszkájával verte agyon a feleségét, amíg a rendőrök az ajtóban álltak

Fia gördeszkájával verte agyon a feleségét, amíg a rendőrök az ajtóban álltak

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás