RETRO RÁDIÓ

Koktélbár, házimozi és buli: gyerekekkel is lehet eseménydús a szilveszter!





Ha a gyerekek már elég nagyok ahhoz, hogy ne akarjanak lefeküdni az esti fürdetés után, de még kicsik ahhoz, hogy magukra hagyjuk őket, a lehető legjobb, ha otthon csapunk velük egy fantasztikus szilveszteri házibulit. Most ehhez adunk néhány jó ötletet!



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.12.29.
a nap ötlete

A szülők is biztosan emlékeznek még azokra a szilveszterekre, amikor azt várták, hogy végre sokáig fent maradhassanak, és mást csinálhassanak, mint az év többi napján. Ha szilveszter van, akkor buli van, egyelőre még anyával és apával, esetleg egy-két kis baráttal, barátnővel.

Ha szülőként úgy érezzük, hogy nem bíznánk csemetéinket a nagyszülőkre vagy bébiszitterre, szervezzünk egy olyan házibulit, ahol a kicsik és a nagyok is jól érezhetik magukat. Igyekeztünk néhány olyan ötletet összegyűjteni, ami akkor is szórakoztató és színes otthoni program lehet, ha esetleg nemcsak családi körben vagyunk, hanem áthívunk magunkhoz más gyerekes családokat is. Ezekbe a játékokba bevonhatjuk a többi felnőttet is, nem kell mást tenniük nekik sem, mint újra gyereknek lenni - írja a dayaoutwiththekids.com.

Szilveszter a világ körül

Nagyon jópofa lehet, hogy ha a neten rákeresünk azokra az országokra, ahol az időeltolódás miatt már korábban beköszönt az új év, és a híradásokból láthatjuk, hogyan ünnepelnek az adott kultúrában vagy városban. Ez azért érdekes, mert a gyerekek ezzel tanulhatnak is, másrészt akár óráról órára újra koccinthatunk mi is az évforduló tiszteletére. Kezdhetjük Új-Zélanddal, aztán jöhet Ausztrália, Japán, Kína, India és így tovább. Így megismerhetünk olyan tradíciókat, amikre nem is gondolnánk: sejtené például valaki, hogy Kolumbiában szilveszterkor mindenki egy bőrönddel jön-megy, mert azt remélik, hogy így egész évben sokat utaznak majd?

Mozizzunk együtt!

Csak erre az estére alakítsuk át a nappalinkat moziteremmé! Rakjuk egymás hegyére-hátára a párnákat, alakítsunk ki kényelmes ülőhelyeket pokrócokkal, rendeljünk valamilyen finom kaját, vásároljunk egy halom pattogatott kukoricát és nachost. Ezek után már nincs más dolgunk, mint kiválasztani olyan filmeket, amit ebben az évben akár láttunk és nagyon tetszett, vagy meg akartuk nézni, de ez elmaradt. Ha nem volt ilyen, böngésszünk régi filmek között, biztosan találunk 3-4 olyat, amit az egész család szívesen megnéz. Az is hozzátehet az élményhez, ha a gyerekek saját maguk készítenek mozijegyeket.

Simán kényelmes mozivá alakíthatjuk a nappalinkat (Fotó: Shutterstock)

Találjunk ki egy saját családi hagyományt!

Nem kell semmilyen óriási, költséges dologra gondolnunk. Elég egy olyan apróság, amiről majd a gyerekek mesélnek az ő gyerekeiknek, és ők is ugyanúgy csinálnak majd mindent. Ez lehet egy közös dal vagy egy saját családi tánc vagy csak annak a hagyománya, hogy az év utolsó napján a családtagok együtt felidézik az év legviccesebb vagy legfontosabb történéseit. Ebben az is segít, hogy mindenki visszakeresi a képeket a telefonján, és ilyenkor sokszor olyanra is fény derülhet, amit a többiek esetleg nem is tudnak a másikról.

Még a legkisebbek is végigböngészhetik a telefonjukat, hátha találnak rajta olyan képet, ami még a szülőket is meglepi (Fotó: Shutterstock)

Készítsünk kívánságcsuprot!

Ehhez nem kell más, csak egy váza, tál vagy bármi más, amibe papírcetliket tudunk dobálni, valamint toll és papír. Vágjunk kis papírdarabokat, amelyekre mindenki felírja a saját kívánságlistáját a következő évre. Fontos feltétel, hogy ezek ne tárgyak legyenek, hanem olyan programok, amelyeken szívesen részt venne vagy olyan helyek, ahova szívesen elmenne. Ezeket mindenki beleteszi ebbe a csuporba, és év közben minden hét elején a család valamelyik tagja kihúzhat egyet belőle s már meg is van a hétvégi program!

Az alkoholmentes italokba akár ételfestéket is tölthetünk (Fotó: GettyImages)

Nyissunk drinkbárt a nappaliban!

A gyerekek imádnak felnőttes dolgokat csinálni, így azt is élvezik majd nagyon, ha koktélokat gyártanak. Készítsünk elő nekik ehhez alapanyagokat és díszítéseket, majd bízzuk a fantáziájukra a végeredményt. Ezek lehetnek gyümölcslevek, de a forró csokoládé különböző verziói is. Ezekhez vehetünk színes tortadarát, pohárjelölő készleteket, kis koktélesernyőket, esetleg üvegfestéket, amivel a poharakat is kiszínezhetik. Ami pedig ebben a felnőtteknek jó hír, hogy egy kis alkoholt is becsempészhetnek a színes italokba maguknak.





Ezeket olvastad már?
Fordulat a tragikusan elhunyt 8 éves kislány ügyében, komoly döntést hozott a család

Fordulat a tragikusan elhunyt 8 éves kislány ügyében, komoly döntést hozott a család

Nagypéntekre készülünk, fontos határidők is lejárnak

Nagypéntekre készülünk, fontos határidők is lejárnak

Romhalmaz maradt az újpalotai ámokfutó után - egy fekete Mercedest keresnek

Romhalmaz maradt az újpalotai ámokfutó után - egy fekete Mercedest keresnek

Ordító szél és nyárias napsütés - két évszak találkozik húsvétkor

Ordító szél és nyárias napsütés - két évszak találkozik húsvétkor

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás