A szerelem egy nehezen definiálható érzés, mindenkinek mást jelenthet, és máshogy élheti meg, egy biztos, ez egy minden elsöprő mély érzelem, ami múlandó. Az örök szerelem igen ritka, de ha mind két fél harcol a kapcsolatért fent lehet tartani a lángot.

A szerelem egy bonyolult emberi érzelem Fotó: Shutterstock

Szakértők szerint sokkal gyorsabban lehet szerelembe esni, mint kiszeretni valakiből, ezért is lehet hosszú folyamat egy összetört szív beforrasztása. Teljesen bevált univerzális módszer nincs rá, de a szerelmes filmek és a szerelmes dalok mindig ott lesznek nekünk.

Az örök szerelem titka

A romantikus szerelem legtöbbször, csak a megismerkedést követő néhány hónapban tart ki, azonban ha mindkét fél tesz érte, életben tartható a szerelem. Azoknak a pároknak, akik szeretnék újra éleszteni a romantikus szerelmet, új pillantást kell vetniük partnerükre. A párnak el kell fogadnia egymást, mint a kedvező és a kedvezőtlen tulajdonságok keverékét, mert az olyan tulajdonságok, mint a temperamentum, a személyiség és a kötődési stílus, soha nem fog változni.

Az örök szerelem fenntartása nem lehetetlen, de meg kell érte dolgozni Fotó: Shutterstock

A házastársi terápia segíthet a házastársaknak felismerni a problémákat és segíteni, miként javíthatnak rajtuk, így őszintén egy esélyt adva az esetleg már menthetetlennek gondolt házasságnak is. Amikor friss szemek látják a rosszat és a jót is, a partnerek a pozitív, gyakran egyedien vonzó tulajdonságok ápolására összpontosíthatnak, amelyek a kapcsolat elején tüzet szítottak, ám a romantikus szerelem múlásával előtérbe kerülhetnek a negatív tulajdonságai a partnerünknek.

Top 10 szerelmes dalok:

A szerelmes dalok, hasonlóan, mint a romantikus filmek minden érzelmiállapotunkhoz passzolnak. Mikor szerelmesek vagyok segítenek még mélyebben megélni az érzelmeket, szerelmibánatunkban pedig átsegít, kisírhatjuk magunkat. Nincs is jobb, mint az örök klasszikus szerelmes dalok.

 1. Whitney Houston- I Will Always Love You
 2. Elvis Costello – She
 3. Queen- Love of My Life
 4. Adele – Someone Like You
 5. Cutting Crew – (I Just) Died In Your Arms
 6. Roxette- It Must Have Been Love
 7. Lady Gaga, Bradley Cooper – Shallow
 8. Chris Isaak – Wicked Game
 9. Lana Del Rey – Dark Paradise
 10. Miley Cyrus – Wrecking Ball
zene

A szerelmes dalokok felüdülés testnek és léleknek Fotó: shutterstock

Top 10 szerelmes filmek:

A szerelmes filmek igazi gyógyírként szolgálhatnak az összetört szívek számára, de a párunkkal is tökéletes romantikus programot tölthetünk, összebújva romantikus filmek társaságában.

 1. Forrest Gump (1994)
 2. Az élet szép (1997)
 3. Veszedelmes viszonyok (1988)
 4. Good Will Hunting (1997)
 5. Casablanca (1942)
 6. A szépség és a szörnyeteg (1991)
 7. Aladdin (1992)
 8. Elfújta a szél (1939)
 9. My Fair Lady (1964)
 10. Titanic (1997)

Szerelmünkkel tökéletes romantikus program lehet a filmnézés Forrás: Pixabay