Szörnyű baleset történt hétfő este a Széll Kálmán téren. A tragédiát a BKK jelentette be a Facebook-oldalán, miszerint baleset miatt nem jár a 2-es metró a Déli pályaudvar és a Deák Ferenc tér között.

A rendőrség az üggyel kapcsolatban a Blikknek elmondta, hogy nem folytatnak nyomozást. Ahogy azt korábban megírtuk, rengetegen úgy gondolták, öngyilkosság történt, most azonban újabb fordulat derült ki a 16 éves lány halála kapcsán.

Nem baleset okozta a tragédiát

A fiatal nem a pillanat hevében döntött úgy, hogy véget vet az életének, elszántan a szerelvény elé ugrott.

A Ripost szúrta ki az egyik szemtanú írását, aki szerit a lány a szerelvény érkezése előtt hallgatózott, hogy mikor ér oda a szerelvény, majd a kellő pillanatban nekifutásból ugrott.

Sajnos pont mellette álltam. Vártuk a metrót. Letette a hátizsákját és közelebb ment az árokhoz, de a biztonsági sávra nem ment rá. Hallgatta, hogy milyen közel van a metró. Azután visszajött a hátizsákjához, de nem vette fel. Egyszer csak, mikor a metró már ott volt, nekifutásból az árokba ugrott. Nagy csattanás hallatszott. Borzasztó látvány volt! Nem tudtuk, hogy mire készül. Most is a hatása alatt vagyunk” – írta a szemtanú.

A Metropol megkeresésére a BRFK a következő választ adta

A BRFK közigazgatási eljárásban vizsgálja a haláleset körülményeit, bűncselekmény vagy szabálysértés gyanúja nem merült fel. További tájékoztatást nem áll módunkban adni – írták válaszukban.

Ha Te is úgy érzed, segítségre lenne szükséged, tárcsázd a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!