Lassan nem telik el úgy nap, hogy ne hallanánk valamilyen veszélyes, a közösségi médiában terjedő challenge-ről, amelyek a legtöbbször tragikusan végződnek. A legújabb kihívásban a fiataloknak a vonatok tetejére felmászva kell egy szelfit készíteniük. Az elmúlt években bekövetkezett, nemegyszer halálos balesetek sem képesek eltántorítani egyeseket attól, hogy kipróbálják ezt a kihívást.

A vonat tetején szelfiznek a fiatalok, ez életveszélyes is lehet Fotó: YouTube

Már a rohammentő sem tudott segíteni

Június 16-án Gyulafehérváron a borbándi pályaudvarra kellett riasztani a mentőket, miután egy 15 éves fiút áramütés ért. Bár a rohammentők hamar kiérkeztek és megpróbálták újraéleszteni, de sajnos nem sikerült, és a tini belehalt a sérüléseibe. A hatóságok szerint a fiú egy tehervagon tetejére mászott fel, hogy készítsen egy szelfit, amit majd posztolni tud a közösségi oldalra, de túl óvatlan volt, közel került a felsővezetékhez.

A tinik nem veszik figyelembe, hogy magas feszültségű vezetékek is lehetnek a fejük felett Fotó: YouTube

Magyarországon is volt hasonló baleset

Idén április 4-én este fél 8 körül hazánkban is megtörtént a szörnyű tragédia, egy 16 éves fiú mászott fel a sárospataki állomáson egy teherkocsi tetejére, szintén abból a célból, hogy egy szelfit készítsen magáról. Azonban a felsővezetékben lévő magasfeszültség áthúzott rajta, és a szerencsétlenséget ő sem élte túl. A jelenlévő 15 éves barátja megpróbált segíteni rajta, de ő is életveszélyesen megsérült.

Magyar és külföldi áldozata is van már a kihívásnak Fotó: YouTube

Tájékoztató kampány a tragédiák elkerülése érdekében

A MÁV arra kéri a szülőket, hogy hívják fel gyermekeik figyelmét a biztonságos közlekedés fontosságára, valamint az ártatlannak tűnő játékok életveszélyes következményeire. A vasúttársaság a következő balesetveszélyes tevékenységekre hívja fel a figyelmet:

  • ne másszunk fel a vonatra
  • ne dobáljuk meg a szerelvényeket
  • ne helyezzünk a sínekre tárgyakat
  • ne mászkáljunk a vágányokra