Az utolsó napjához érkezett a székely petíció kampánya. Éjfélkor lejár a határidő! „Optimisták vagyunk. Optimisták vagyunk már 15 hónapja” – mondta 98,7 százaléknál Pesty László. Nem sokkal később már a győzelem hírét jelentette be.

Megvan! – kiáltotta világgá Facebook live-ban László fél nappal a határidő lejárta előtt – írta meg a hírt az elsők között a Ripost7.

„Igen, szándékosan hagytuk a végére Belgiumot, mert Magyarországnak kissé ambivalens a viszonya a brüsszeli bizottsággal. Nem engedte, bíróságon kellett küzdeni vele, hogy egyáltalán el lehessen kezdeni az aláírásgyűjtést. Ezért gondoltuk a végére hagyni Belgiumot, az szexi, bizarr és pikáns” – mondta az írdalá.hu kampányfőnöke.

Megvan!

Posted by Írdalá.hu on Friday, May 7, 2021

„Nagy fába vágtuk a fejszét. Az utolsó két hétben álltunk neki Belgiumnak, nem tudtuk, hogy ilyen nehéz lesz” – idézte fel az elmúlt két hét küzdelmeit Pesty László. Hozzátette: a flamand közösség érezte a kisebbségi üzenetet, nekik köszönhetően lett meg Belgium. Külön köszönetet mondott Kies Dries flamand politikusnak, aki influenszerként mozgatta meg a helyi közösséget a székely petíció ügyében.

„Meglepjük a saját barlangjában a fenevadat

A munka itt nem ért véget. A csapat a következő egy, másfél évben mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy átmenjen a petíció.

„Brüsszel kénytelen lesz kiemelt figyelemmel kezelni a kisebbségeket” – hangsúlyozta.

Meglepjük a saját barlangjában a fenevadat, a brüsszeli eurokratákat, akik a legjobb partnerünket, a Minority Safe Packet pár hónappal ezelőtt kegyetlenül és váratlanul lehúzták a vécén. Megsemmisítették igazságtalanul, és úgy gondolom, hogy jogilag is megalapozatlanul – tette hozzá.

Pesty László nemcsak azoknak köszönte meg, akik segítettek, hanem azoknak is, akik elgáncsolták, ekézték, mert ők erőt adtak.

Mint ahogy azt Ripost7 megírta, a platform az utóbbi napokban többször leállt, nehezítve a véghajrában az aláírásgyűjtést.

„Persze nagyon nem vagyunk meglepve. Iszonyú ellenszélben csináltuk végig ezt a tizenöt hónapot. Nem kezdek bele, itthon és otthon, a szomszédban, vagy akár innen 3 ezer kilométerre kik, mikor, hogyan próbálták gáncsolni vagy csak „szelíden akadályozni” a székelyek uniós aláírásgyűjtését. Nem panaszkodunk – tette hozzá.

A kampánycsapat ünneplésre készül, a kampányközpontban már folynak az előkészületek.

😡Azt mondták, nem tudjuk megcsinálni!
🤬Azt mondták, a határon túliak sorsa őket nem érdekli.
😕Azt is mondták, hogy hiába…

Posted by Írdalá.hu on Friday, May 7, 2021

A kisebbségekért álltak ki

A székely petíciót nem csak magukért indították a székelyek, 50 millió őshonos kisebbség él Európában. A cél, hogy önállóan jussanak kohéziós alapokhoz az őshonos kisebbségek. Ahhoz, hogy a kisebbségi kultúrák megmaradjanak, pénzre van szükség. A székely petíciót a Székely Nemzeti Tanács indította el a nemzeti régiók védelmében. A polgári kezdeményezéssel a kívánt egymillió aláírás már első körben összegyűlt, aztán a másik feltétel is teljesült, sőt sikerült túlszárnyalni a tervet: 10 országban gyűlt össze a szükséges aláírás! A Gerilla.hu csapata Pesty László vezetésével tavaly februárban vette át a székely petíció kampányának lebonyolítását. Akkor még csupán 50 ezer aláírás volt. Internetes felületeket hoztak létre, stratégiákat dolgoztak ki és csupán 3 hét alatt, 2020. május 7-re meglett az egymillió aláírás három országból: Magyarországról, Szlovákiából és Romániából. Most, egy évvel később már a 11. ország a cél!