Nem mindennapi történetről számoltak be az angliai West Yorkshire-ből. Egy mindössze 15 éves bátor lány nemcsak lefegyverzett egy veszélyes szexuális zaklatót, hanem fotót is készített róla. Mindezt ráadásul azok után tette, hogy a férfi késsel a bokrok közé kényszerítette őt. A 25 éves Nathan Rawsont ezután a fénykép segítségével könnyűszerrel azonosították a hatóságok.

Rawsont a héten a Leeds-i koronabíróságon 13 év és nyolc hónap meghosszabbított börtönbüntetésre ítélték. A férfi bűnösnek vallotta magát emberrablás, jogtalan testi sértés, szexuális bűncselekmény elkövetésének szándéka, fegyveres támadás, valamint betöréses lopások miatt.

A lány kivételes bátorságról tett tanúbizonyságot, amikor a támadó megragadta, és késsel fenyegetve arra kényszerítette, hogy a bokrok közé menjen vele. A felháborító incidens óta hiába telt el két év, a lány élete végérvényesen megváltozott – írja a Mirror.

„Több mint két éve történt velem ez a rémisztő eset, és még mindig úgy emlékszem rá, mintha tegnap történt volna. Ez olyasmi, ami örökké velem fog maradni. Elveszítettem az önbizalmamat, nem akartam elhagyni a házamat, nem akartam senkivel sem beszélni. Úgy éreztem, mintha egy részem meghalt volna. Fél éven keresztül minden éjszaka leizzadva ébredtem, mert újra átéltem a szörnyű pillanatokat. A családom és a barátaim előtt elfojtottam a dolgokat. Nehéz volt számukra megérteni, hogy min mentem keresztül. Ennek eredményeképpen sok barátomat elvesztettem, és elvesztettem önmagamat. Szó szerint az életemért küzdöttem aznap” – olvasta fel a tárgyaláson a tinédzser lány vallomását a jogi képviselője.