Ahogy arról korábban beszámoltunk, a magyar válogatott 1-1-es döntetlent játszott a világbajnok francia csapattal az Eb 2020 F csoportjának mérkőzésén. Azonban az örömünkbe aggodalom is vegyült, ugyanis a csapat egyik oszlopa, a csapatkapitány Szalai Ádám fejsérülés miatt hagyta el a pályát, és még a mérkőzés után sem lehetett semmi konkrétumot tudni az állapotáról.

A Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos Twitter-oldalán írtak ma délelőtt Ádám állapotáról:

Szalai Ádámot a @FFF elleni mérkőzésen egy fejére kapott ütés miatt le kellett cserélni. A tegnap esti alapos vizsgálatok negatív eredménnyel zárultak, így a támadó a @DFB_Team elleni mérkőzésen remélhetőleg már a szakmai stáb rendelkezésére állhatˮ – írták bejegyzésükben a szövetségtől.

A magyar csapatkapitány, Szalai Ádám (Fotó: Szabó Miklós/Nemzeti Sport)

Jelenleg tehát úgy néz ki, hogy az utolsó csoportkörös meccsen, szerdán este 9-kor Szalai már teljesen felépülve ott lehet Münchenben.

Korábban az MLSZ azt nyilatkozta: Szalai Ádám ütést kapott a fejére, amelytől megszédült, ezért kényszerült a lecserélésére Marco Rossi. Az ilyenkor szokásos egészségügyi vizsgálatok elvégzését követően várhatóak további részletek.