Szakács László a vaol.hu portálnak elárulta, egy napra ugyan be kellett feküdnie a kórházba megfigyelésre, de nincs semmi baja, hőemelkedése is csak pár órán át volt.

„Akkor derült ki, hogy talán túl sokat kaptam, amikor a többi időpontra érkező pfizeresnek is adni kellett volna, de már nem volt adag„ – elevenítette fel a vaol.hu-nak a szombathelyi férfi. „Amikor hazaértem, rám telefonált az orvos, hogy vissza kellene jönni, mert többet kaptam. Nem állíthatom, hogy hatot, de úgy tudom, annyi van egy ampullában. A sürgősségire szóló beutalómon csak az szerepelt, hogy „véletlenül többet kapott”. A kórházban humorral kezelték a dolgot, tréfáltak vele: „Maga akkor most négy-öt évre védve van.” Jól megkaptam, pedig eredetileg nem is óhajtottam oltakozni. Még várni akartam, amíg lesz az oltásokról több tapasztalat, de aztán azt mondtam, hogy a Pfizert vagy a Johnson and John­sont el tudom fogadni” – tette hozzá Szakács László.

Illusztrációs kép (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Az idősebb ember a lapnak elárulta azt is, pár órán át 37 fokos hőemelkedése volt, 180-ra felment a vérnyomása, de úgy véli, hogy az utóbbi lehetett a kórházi környezettől is, ami őt nagyon stresszelte, mert nem szokott beteg lenni. 69 éves, és mindössze egy mandulaműtétje volt.

„Egy éjszakát kellett kórházban töltenem. Gyógyszert nem kaptam. Másnap hazaengedtek. Amikor kijöttem, csak annyi volt, hogy nyomást éreztem a fejemben, ezt talán lehet utóhatásnak tulajdonítani, de ez sem biztos. Jól vagyok, dolgozom. Jó a genetikám, és fiatalkoromban amatőr sportoló voltam, futottam, úsztam. Nem ittam, nem dohányoztam, nem éjszakáztam életem során. Sokat vagyok a szabadban, méhészkedem, kéthetente tornászom negyven percet, ami nem sok, de mégis valami, fittebbnek érzem magam utána” – mondta Szakács László.