Sokkoló módon bukott le egy coloradói szekta, a tagok majdnem egy hónapon keresztül őrizték vezetőjük bomló holttestét a házában.

 

A „Győzött a szerelem” szektavezérét, a 45 éves Amy Carlsont április 28-án találták meg holtan moffati otthona hálószobájában. A hivatalos jelentés szerint az ágyon talált mumifikálódott holttestet hálózsákba csomagolták, és a jelek szerint karácsonyi fényeket és csillámokat helyeztek a szemei köré.

Az orvosszakértő jelentése szerint a nő a halála előtt valószínűleg kolloid ezüstöt fogyasztott, ami bőrét lilára színezte. A keverék túlzott használata egyébként különböző egészségügyi komplikációkat okozhat.

Egy forrás a Crime Online oldalának elárulta, hogy az egyik szektatag értesítette a hatóságokat arról, hogy mások Carlson holttestét őrzik. A nőt egyébként a gyülekezetén belül „istenanyának” szólították. Éppen a halála előtti napokban fogadott otthonába több tagot is, akiknek nem volt háza. Sokan úgy vélik, hogy végül pont ez okozhatta a halálát, de továbbra is tisztázatlan, hogy Carlson hol, mikor és hogyan halt meg.

A rejtélyt tovább fokozza a tény, hogy április 16-án Carlson családja állítólag mentőt hívott, mivel nehezen lélegzett, és a szemei is beestek. Egy forrás elmondta, hogy a mentősök megérkeztek a szekta Dunsmuirban bérelt faházához, de távoztak, miután a tagok azt állították, hogy Carlson nincs otthon.

A hírportál szerint két gyereket, akik abban az otthonban voltak, ahol Carlsont holtan találták, védőőrizetbe vettek. A rendőrség végül azt a hét embert őrizetbe vette, akik beköltöztek a szektavezért házába, és feltételezhetően a halált okozták: Ryan Kramer (33), Christopher Royer (35), Sarah Rudolph (35), Karin Raymond (47), Jason Castillo (45), John Robertson (32) és Obdulia Franco (52). A nyomozás még jelenleg is tart.