Kolozsi Péter azt mondta, hogy a Kettős-Körös utcai tűz oltásában tizenöt jármű és csaknem kilencven tűzoltó vesz részt.

Tűzoltók Budapest XVIII. kerületében, ahol mintegy nyolc hektáron ég az aljnövényzet 2022. augusztus 19-én Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Az aljnövényzet mellett bozótok és fák is lángra kaptak

Az oltást nehezíti a hőség és az, hogy a terület tagolt, csak földutakon megközelíthető – közölte a szóvivő.

Kamionos cég telephelyének munkatársa segít az oltásban Budapest XVIII. kerületében, ahol mintegy nyolc hektáron ég az aljnövényzet 2022. augusztus 19-én Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Frissítés:

Kolozsi Péter elmondta: a délután még mintegy nyolc hektárt érintő tűz a feltámadó szélben, a kiszáradt aljnövényzeten 56 hektárra nőtt a Kettős-Körös utcában. Cserjék, bokrok, fák lombkoronái is lángoltak. A tűz gyors terjedése lakóingatlanokat is veszélyeztetett. Ezért további erőket riasztottak a helyszínre.

Huszonöt tűzoltójármű és több mint száz – hivatásos és önkéntes – tűzoltó vett részt az oltásban. A tűzoltók fele az erdős területen a lángok megfékezésén dolgozott, míg másik csoportjuk a családi házakat védte – ismertette a helyettes szóvivő.

Estére sikerült körülhatárolniuk a lángokat. Még kutató egységek gyalogosan körbejárják a helyszínt további „beizzások” után kutatva, míg teljesen eloltják a lángokat – közölte Kolozsi Péter.