Rossz útra tévedt egy 26 éves jászapáti férfi, aki egy ideje munka nélkül tengődött. Hosszabb ideje drogproblémái is voltak. Végül január 16-én hajnalban otthonában kezdte összepakolni családja értéktárgyait, hogy pénzzé tegye azokat.

A fiú először a hűtőben található élelmiszereket akarta magával vinni, de ezt 57 éves anyja megakadályozta. Ezért a fiatalember azt találta ki, hogy leszereli a házról az ereszcsatornát és azt fogja eladni. A nő azonban megtiltotta fiának, hogy bármit elvigyen otthonról. Emiatt összevesztek, vitájuk pedig dulakodássá fajult. Ezt követően a férfi leült az ebédlőben, hogy kifújja magát, de ekkor az édesanyja – aki folyamatosan azzal fenyegetőzött, hogy megöli ő – kiment a konyhába, magához vett egy 14 centi pengehosszúságú háztartási kést, visszatért, majd a neki háttal ülő fiát háromszor nyakon szúrta vele. A férfi ellökte magától az anyját és kimenekült a házból.

Képünk illusztráció / Pixabay

Ezután a nő maga jelentette be a 112-es segélyhívón, hogy megszúrta a fiát, aki egyébként nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett. Két nappal később az ügyészség elrendelte a nő felügyeletét, bár a végzés még nem végleges, mivel védője felebezést nyújtott be.