A közlemény szerint a higiéniai hiányosságokon túl 25 kilogramm nyomon követhetetlen, valamint lejárt minőségmegőrzési idejű állati eredetű alapanyagot is találtak az ellenőrök a Pudravka Tech Kft. létesítményében; ezek megsemmisítését elrendelték.

Budapesti étterem, lejárt termékek, kosz

Fotó: Nébih

A mennyezet és a falak az egység egészében koszosak, porosak, pókhálósak voltak, a főzőtérben a plafon festékrétege közvetlenül az olajsütő felett hullott – közölte a hivatal.

Budapesti étterem omlik a vakolat

Fotó: Nébih

A berendezések (például hűtők, munkaasztalok, dagasztógép) környezetében és közvetlenül alattuk is zsíros, fekete koszt láttak az ellenőrök, a padló takarítatlansága az egész egységre jellemező volt. A dolgozóknak a higiénikus kézmosáshoz szükséges kellékek nem álltak rendelkezésre.

Budapesti étterem koszos pult, törött tányér

Fotó: Nébih

A hivatal arra is kitért, hogy külön hulladéktároló helyiséggel a létesítmény nem rendelkezett, a konyhai hulladékot elszállításig a sütő-főző térben, nyitott hordókban tárolták. Zöldség-gyümölcs előkészítő helyiség hiányában a tisztítatlan fokhagyma, valamint a zsákos vöröshagyma a húselőkészítőben kapott helyet.

Budapesti étterem, odaégett palacsinta, zsíros edények

Fotó: Nébih

Az egység a jogsértések maradéktalan kijavítása után, a hatóság újabb helyszíni szemléjét követően folytathatja csak tevékenységét. Az eljárás és a bírság megállapítása folyamatban vanírta a Nébih.