A 35 éves gyanúsított előre kitervelhette, hogy megerőszakolja a kismamát.

Mint arról a Metropol is beszámolt, fényes nappal egy katona meg akart erőszakolni egy terhes nőt Miskolcon. Komolyabb baj csak az édesanya bátorságának köszönhetően nem történt.

A hátborzongató üggyel kapcsolatban a Központi Nyomozó Főügyészség egy sajtóközleményt adott ki.

„A megalapozott gyanú szerint a katona 2022. június 20-án délután Miskolcon egy 30 év körüli, várandós nőt követte, majd egy lépcsőn mögé lépve, lehúzta a földre, és fojtogatta. A férfi behúzta a sértettet a lépcső melletti erdős részre és szexuális cselekményt akart vele végezni, de a nőnek sikerült felhívnia a segélyhívó központot, ezért az elkövető elmenekült.

A cselekmény során a sértett több testtáján horzsolásos, könnyű sérüléseket szenvedett.

A gátlástalan módon elkövetett bűncselekmény tervszerűségére utal, hogy a férfi huzamosabb ideig, a munkahelyétől követte a sértettet, majd a helyszínről futva menekülő, sötét napszemüveget és baseball sapkát viselő elkövető időközben – azonosításának megnehezítése érdekében – ruházatot cserélt.

A nyomozó ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét és szexuális erőszak bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki a büntetlen előéletű – azonban a szabálysértési nyilvántartásban szereplő – 35 éves férfit, aki tagadta a bűncselekmény elkövetését.

Az önkéntes területvédelmi tartalékos katona jogviszonyát tegnap megszüntették.

A gyanúsított terhére rótt kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmény miatt folyamatban lévő eljárásban a férfi jelenléte csak személyi szabadságot érintő kényszerintézkedés elrendelésével biztosítható. Az ügyészség álláspontja szerint a letartóztatást a tanúk megfélemlítésének vagy befolyásolásának, valamint a bűnismétlés és a szökés veszélye indokolja.

A nyomozó ügyészség indítványával egyezően a Debreceni Törvényszék Katonai Tanácsa a gyanúsított letartóztatását elrendelte. A kényszerintézkedés tárgyában hozott mai végzés ellen a gyanúsított fellebbezést jelentett be„ – áll a közleményben.