Hihetetlenül ritka betegséggel született egy kislány az amerikai Hollywoodban. Virsaviya Borun-Goncharova úgy látta meg a napvilágot, hogy szíve a mellkasán kívül helyezkedett el. Ettől függetlenül eltökélte, hogy nem hagyja, hogy állapota visszatartsa.

Ez a ritka rendellenesség akkor alakul ki, amikor egy gyereknek a méhben nem fejlődik ki megfelelően a bordája és a hasizmai. Hasonló betegséggel egymillió emberből csupán egy érintett. Szerencsére ez nem okoz fájdalmat a mindennapi életében, de szíve kilátszik a bőrén, így nagyon vigyáznia kell rá. Édesanyjának, Darinak (31) az orvosai azt állították, kislánya akár a terhesség alatt, vagy a szülés közben is meghalhat. Szerencsére nem így történt, és ma már gyönyörű kamaszlánnyá cseperedett.

„Valódi csoda, és úgy szeretem, ahogy van. Egy igazi egyéniség. Ő egy a millióból. A testvére, Ervin is szeret közel lenni nővére szívéhez. Szereti megérinteni és rajta pihentetni az arcán. Szerinte a testvére szíve valami varázslatos és gyönyörű” – árulta el az édesanya a Mirror oldalának.

Az orvosok egyébként egy helyreállító műtét során megpróbálták volna a szívét elfedni, hogy egy normálisabb életét élhessen. Ám Virsaviya tüdejében egy artéria, ami a magas vérnyomást befolyásolja, ellehetetlenítette a műtétet.

2020 elején vérének oxigénszintje hirtelen lecsökkent, ami miatt sokat szédült és légszomja is volt. Két hétig feküdt a kórházban, még az orvosok stabilizálták az állapotát és megfigyelték. A kihívások ellenére Virsayviya a lehető legegyszerűbb életet éli. Elmondása szerint szeret a barátaival játszani, de óvatosnak kell lennie, hiszen egy ütés a mellkasán végzetes is lehet. Ha fizikai megterhelés éri, akkor pedig oxigén utánpótlásra van szüksége.