RETRO RÁDIÓ

Sokkoló tűz a Pajzs utcában, hiába dörömböltek a lakók, meghalt az idős néni





Újabb megrázó részletek: fél napon át izzott a lakás, amelyben elhunyt egy idős nő a Pajzs utcában. A szomszédok az ajtó előtt maradt ételesdobozokból jöttek rá, hogy valami nagy baj van: 24 órája nem látták az asszonyt a társasházban élők. A hálószobája még este is égett, amikor rátörték az ajtót a tűzoltók.



Megosztás
Szerző: Komáromi Bence
Létrehozva: 2021.10.11.
II. kerület borzalom

A Rózsadombon található a társasház, amelynek elhunyt egy lakója a 3. emeleten csütörtökön. A szomszédokban az keltett gyanút, hogy délelőtt 11 óra óta nem vitte be az ajtó elől a szokásos déli ebédjét, amit mindennap futár hozott a számára. A Metropol a helyszínen tudta meg az eset részleteit.

Az ajtónál találták meg: küzdött az életéért az asszony

Beszélgettünk egy szintén a házban élő asszonnyal, aki közelről ismerte a tragédia áldozatát. „Itt mindenki személyesen, jól ismeri a másikat, nem csak mint az átlagos szomszédok” – mondta.

Egy idős hölgyről van szó, aki alig tudott már ide-oda menni. Teljesen egyedül élt, semmilyen hozzátartozója nem volt. Füstmérgezést kapott szegény. Valami elektromos fűtőtest okozhatta a halálát. A másik szomszéd hívta ki a katasztrófavédelmet. Nem ő gyújtott meg valamit, hanem valami fűtőtest zárlatos lett, amihez közel volt. Állítólag a hölgy az ajtó közelében volt, amikor megtalálták. Menekülni próbált, de ahhoz már nem volt elég ereje, hogy kinyissa az ajtót, vagy az oxigénje fogyhatott el” – mondta lapunknak az itt lakó nő.

„Lakik itt egy másik idős hölgy is, hozzá jött napközben az ápolója és ő mondta, valami füstszagot érez. Én nem éreztem. Az ápoló délelőtt 11–12 körül érezte a szagot.”

Ebben a házban találtak rá az idős asszonyra (Fotó: KB/Metropol)

Nem reagált semmire a nő

A hatóságokat azért értesítették, mert az asszony nem reagált semmire, nem vitte be az ebédjét sem, amit futár szokott letenni az ajtajához.

Régóta ismertük egymást, hosszú ideje itt laktunk mindketten. Hozták neki az ebédet, és az ott volt 11 órától kezdve az ajtaja előtt. Mivel ez furcsa volt, elkezdtük hívni őt telefonon. A készülék azonban folyamatosan foglaltat jelzett, és a kaputelefont sem vette fel senki. Ezután elkezdtünk dörömbölni az ajtaján, de semmi reakció. Ekkor hívtuk a katasztrófavédelmet” – nyilatkozta lapunknak az egyik itt lakó asszony.

Megmaradt a másnapi ebéd: az ételfutár tőlünk tudta meg, mi történt...

A tűzoltók csütörtök éjfélig dolgoztak a lépcsőházban, lapunk munkatársa péntek délelőtt járt a helyszínen, és pont találkozott az ételfutárral, aki 11 óra tájban hozta a szokásos menüket, ételes dobozokban. Ő is ismerte az idős asszonyt, nagyon megrendült, amikor munkatársunktól megtudta, mi történt.

„Fogalmam sem volt, mi történt itt. Én szokás szerint hoztam tegnap délelőtt az ebédet az itt lakóknak. Nem is sejtettem, hogy bármi gond lehet bent a lakásban. Név szerint ismerek mindenkit, nagyon sajnálom, ami a nénivel történt” – mondta a Metropolnak a futár.

Még szomorúbb, hogy miután kijött a társasházból, egy adag étel a kezében maradt, az ugyanis az elhunyt nénié lett volna...

Itt a fűtési szezon, vegyünk érzékelőt!

A fűtési időszakban megnő a szén-monoxid-mérgezéses esetek száma. Tévhit, hogy csak a régi gázkazánoknál jelentkezhet a probléma, hiszen minden nyílt égésterű fűtőeszköz és vízmelegítő forrása lehet a mérgező gáznak, ha nem kap elég friss levegőt – közölte a Katasztrófavédelem. Legyen otthon kandalló, cserépkályha, vegyes tüzelésű kazán, konvektor, vagy fali vízmelegítő, ha látni lehet a lángját, akkor a szoba levegőjét használják. Ha nem megfelelő a levegőutánpótlás, szén-monoxid fog keletkezni, ami magas koncentrációban akár egy percen belül is halált okozhat. Idén már 14 ember halt meg emiatt. Évente egyszer érdemes szakemberrel megnézetni a fűtést és a vízmelegítőket: a meghibásodásukból lakástűz, vagy szén-monoxid-mérgezés lehet. Érdemes minden nyílt égésterű fűtő- és vízmelegítő eszköz mellé egy szén-monoxid-érzékelőt helyezni.





Ezeket olvastad már?
 Sára Botond Pikó Andrásnak: visszafizetjük a parkolási Pikó-sarcot, nem kommunikálni kell, hanem cselekedni!

Sára Botond Pikó Andrásnak: visszafizetjük a parkolási Pikó-sarcot, nem kommunikálni kell, hanem cselekedni!

Sokkot kaptak a kirándulók: emberi maradványokra bukkantak a népszerű strandon

Sokkot kaptak a kirándulók: emberi maradványokra bukkantak a népszerű strandon

Halott férfit tolt be a bankba egy nő: felháborító, mire készült – Videó

Halott férfit tolt be a bankba egy nő: felháborító, mire készült – Videó

Hűha: népszerű fürdőhelyen estek egymásnak a szerelmesek

Hűha: népszerű fürdőhelyen estek egymásnak a szerelmesek

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás