Ha nem láttad volna, a dolog úgy nézett ki, hogy a portugál szövetségi kapitánynak és a csapat legnagyobb sztárjának egy kötelező sajtótájékoztatón kellett részt vennie június 14-én. A sajtótájékoztató előtt az asztalra pedig feltettek néhány palack kólát is. Amikor Ronaldo megérkezett, és leült az asztalhoz, egy darabig kínosan feszengett, aztán fogta az előtte álló két palackot, és átrakta őket az asztal másik oldalára, ahol már nem látszódtak a kamerákban. Ezután felkapta a vizét, és bemondta, hogy mindenki igyon inkább vizet, aztán valamit morgott még, de csak annyit lehetett kivenni belőle, hogy megint a cég nevét említi.

Micsoda szörnyű pech

Akik követik Cristiano Ronaldo pályafutását, valószínűleg nem lepődtek meg a dolgon. Ronaldo ugyanis legutóbb egy 2020-as év végi díjátadó gálán, a színpadon beszélt arról, hogy néha szigorúnak kell lennie a fiával, mert utálja, hogy cukros üdítőket iszik. „Megesik, hogy összeveszünk, mert mellette csipszet és sültkrumplit zabál, pedig pontosan tudja, hogy utálom.” – mondta akkor.

Ronaldo ráadásul nagyon odafigyel a formájára, és rettentő szigorú szabályokat követ, hogy harminc felett is a legjobb teljesítményt tudja nyújtani. A focisták karrierje általában 30 éves koruk körül kezd kifulladni, Ronaldo viszont még 36 évesen is elképesztő formában van, és topbajnokságban játszik.

Ronaldo a sajtótájékoztatón a víz mellett voksolt Fotó: Youtube

A portugál focista naponta hatszor étkezik, aminek alapja a hal, de rengeteg csirkét és tésztát is fogyaszt – természetesen mindent olaj és só nélkül, a fociedzéseken kívül hetente ötször több órán keresztül erősít, kriokamrában, extrém hidegben hűti az izmait, éjszakánként nyolc órákat alszik, és napközben is beiktat szundikálásokat, ha teheti, akár ötöt is. Ahogy a Telex írta, amikor 2018-ban, 33 évesen a Juventushoz került, az orvosi vizsgálatokon állítólag olyan eredményeket produkált, mint egy húszéves. Na, ebbe a kóla nem fér bele.

A Coca-Cola szerencsétlenségére a felvételeket látta Tom Brady is, akit Ronaldóhoz hasonlóan szintén szuperembernek tartanak. Brady idén februárban szerezte meg a hetedik Super Bowl-győzelmét, amivel abszolút csúcstartó, és amivel végleg bebizonyította, hogy az amerikai foci történetének a legsikeresebb játékosa. Kettejüket összesen majdnem 100 millióan követik csak Twitteren. És hogyan kommentálta a Twitteren Brady Ronaldo fészkelődését? „Egy öreg róka tudja, mit csinál” – írta, és virtuális pacsiként betaggelte rajta a focistát is.

Nem egyszerű gesztus

Hogy tudatosan, vagy sem, Ronaldo az egészségtelen életmód mellett egy másik dologra is nemet mondott a kólás palackok arrébb pakolásával. Ez pedig a környezetszennyezés. A kétezres évek egyik legnagyobb problémája a műanyagszennyezés, amiben Coca-Cola az élen jár. Cristiano Ronaldo ezzel a gesztusával – hogy elutasította az egyik legnagyobb szennyezőt – könnyen lehet, hogy többet tett a környezetért, mint bárki az utóbbi időben.