Bár már itt a jó idő, és Budapesten is egyre többen időznének a szabadban, egyes fővárosi parkokban könnyen érheti kellemetlen meglepetés az odalátogatókat.

Amellett, hogy a Karácsony Gergely vezette főváros által fenntartott közparkokban – a Népligetben, a Gellérthegyen, valamint a Városmajorban – még az alapvető karbantartási munkákat sem végezték el, helyenként balesetveszélyes körülményekkel, illetve kérdéses közbiztonsággal találkozhatunk – számolt be a Magyar Nemzet.

Életveszélyes meglepetésekre bukkanhat, aki nem figyel (Fotó: Metropol/KM)

Szörnyű állapotok uralkodnak a Gellérthegyen (Fotó: Metropol/KM)

Balesetveszélyes térkövek a Városmajorban (Fotó: Metropol/KM)

(Fotó: Metropol/KM)

(Fotó: Metropol/KM)

A Népligetben fényes nappal szembesült a tarthatatlan állapotokkal a Magyar Nemzet stábja: épphogy beléptünk Budapest legnagyobb zöldterületére, az erősen lepusztult állapotú Planetárium melletti omladozó, összegraffitizett lépcsősornál egy alak máris furcsán integetve közeledett felénk. A mezítlábas, erősen vérző lábujjú férfi cigarettát akart kérni a Városkép Romboló bloggerével kiegészült stábunktól: miután közöltük vele, hogy nem dohányzunk, fejét csóválva, fenyegető hangsúllyal mondta, hogy ezt nem hiszi el, és hogy tudja, van nálunk legalább egy szál, amiért cserébe felajánlotta a félig már elfogyasztott dobozossörét is. Mindeközben egyre közelebb húzódott, és csak többszöri erélyes felszólításra hagyott ott minket, s a közeli faasztaloknál ülő hajléktalannál próbálkozott – írták.

(Fotó: Metropol/KM)

A Gellérthegy Budapest egyik legismertebb helyszíne, s e közpark jelentőségét az is növeli, hogy a hazánkba látogató külföldiek tapasztalatán keresztül Magyarország nemzetközi megítélését, imázsát is befolyásolja. A teraszok minapi nyitását követően a szokásosnál többen szánták rá magukat kisebb-nagyobb hegyi sétára, ám a Gellérthegy láthatóan nincs a főváros talán legfontosabb közparkjától elvárható állapotban.

(Fotó: Metropol/KM)