Ámokfutást rendezett csütörtökön a 17 éves O. Roland, akit már hónapok óta körözött a rendőrség. A fiatal ellopott egy autót, majd azzal részegen, jogosítvány nélkül hajtott neki egy nyugdíjas házaspár kocsijának. Az idős emberek a helyszínen szörnyethaltak.

Fotó: Hegedűs Márk HM Nógrád Megyei Hírlap

A 17 éves karancslapujtői fiatalnak két ember haláláért kell majd felelnie. A salgótarjáni házaspár, Géza bácsi és felesége éppen hazafelé tartott a 21-es úton, amikor a velük szemben érkező O. Roland áttért az ő sávjukba és nagy sebességgel nekik csapódott. Géza bácsiék kis Opelje a felismerhetetlenségig összeroncsolódott, mindketten azonnal meghaltak– írja a Ripost.

A fekete Hondát vezető, 17 éves O. Rolandnak nem volt jogosítványa, a baleset előtt ivott is, mi több, a kocsit lopta, fiatal kora ellenére pedig már komoly bűnlajstrommal rendelkezett. Az ütközés pillanatában is éppen szökésben volt.

„Elfogatóparancsot adtak ki ellene, mert nem ment javítóintézetbe” – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Nágel Tamás. Úgy tudni, a fiút lopásért ítélték el, 1 év és 5 hónapos büntetést kapott, ennek letöltése helyett azonban megszökött.