Egyedülálló esetről számolt be a Palm Beach-i nemzetközi repülőtér: egy hétköznapi utas, Roger egy kisrepülőn utazott 215 mérföld/órás (346 km/h) sebességgel, amikor a gépet irányító pilóta rosszul lett, és nem tudta tovább vezetni a gépet – számolt be róla az Unilad.co.uk.

Ezzel a repülővel utazott a civil férfi és pilótája /Fotó: Youtube

A Cessna Caravan nevű gépen utaztak a férfiak, amikor a gép pilótája rosszul lett, és összevissza kezdett el beszélni. A hős utas egyből hívta a légi irányítókat, hogy segítséget kérjen tőlük. A beszélgetésről hangfelvétel készült:

Roger: „Segítsenek, súlyos helyzet van itt. A pilótám összevissza beszél és fogalmam sincs, hogyan kell repülőt vezetni.”

Torony: „Roger, mi a gép helyzete?”

Roger: „Fogalmam sincs, Florida partját látom magam előtt, de ennyi.”

Torony: „Tartsd vízszintesen a szárnyakat és próbáld meg északra vagy délre követni a part vonalát, amíg megtalálunk.”

A diszpécser utasításait hidegvérrel követte Roger, és néhány mérfölddel távolabb egy repülőtérre sikeresen le tudott szállni. A légi irányítók is elképedtek a mutatványtól, amit maximum filmekben láttak korábban. John Nance légiközlekedési szakértő a lapnak elmondta:

Ez az első alkalom, amikor arról hallottam, hogy egy olyan személy tudott sikeresen landolni egy repülővel, aki nem rendelkezik repülési tapasztalattal” – nyilatkozta büszkén a férfi.

A leszállásról és a toronnyal való beszélgetésről a videót itt tudjátok megtekinteni: