A gyanú szerint a 41 éves férfi kábítószer-kereskedelemmel foglalkozott úgy, hogy a speed-et ő maga állította elő. Az ehhez szükséges alapanyagot, az amfetaminolajat Nyugat-Európából szerezte be, majd azt a megfelelő kémiai anyagokkal és koffeinnel feldúsítva nagy mennyiségű speed típusú amfetamint állított elő – írja a police.hu.

A rendőrök érkezésekor hiába jeleztek a kutyák, már nem tudta a bizonyítékokat megsemmisíteni Fotó: Pixabay

A KR NNI és a Készenléti Rendőrség Bevetés Támogató Osztály munkatársai hajnalban ütöttek rajta a gyanúsított nemeskéri férfin. T. Gábor az ingatlanon telepített védelmi rendszereken túl, kilenc nagytestű staffordshire bullterrierrel is védte a telkét, az elszámoltatást azonban így sem úszta meg. A kutyakennel udvarán akkor fogták el, amikor több liter amfetamin előállításhoz szükséges vegyianyagot locsolt szét, illetve dobált át a telek melletti erdős részre.

A nyomozók bruttó 1.7 kg kábítószergyanús fehér port, bruttó 130 gramm zöld, kábítószergyanús növényi törmeléket, 2 liter metanolt, 2 dl kénsavat, 2 dl amfetaminolajat és 0,6 kg nátrium-hidroxidot, továbbá kábítószer előállításához és értékesítéséhez használt tárgyakat foglaltak le. T. Gábort őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását a Győri Járási Ügyészségen, melyet a Győri Járásbíróság 2021. szeptember 24-én elrendelt.