Tavaly szeptemberben hívta sírva a segélyvonalat a 12 éves kislány: nem tudta szétválasztani veszekedő szüleit, az apja megütötte az anyját, aki emiatt egy késsel mellkason szúrta. A kamaszodó gyerek pánikban és félelmében felrohant az emeletre és tárcsázott. Ezzel mentette meg az apja életét, akinek a szúrás megsértette a tüdejét, és csak egy hajszálon múlott, hogy nem a szívében landolt a penge, ezért a nőt emberölés kísérletének bűntettével gyanúsították meg – tudhatjuk meg a police.hu beszámolójából.

Az 56 éves asszony mindent beismert. Vallomása szerint házasságuk évekkel azelőtt megromlott, volt, hogy napokig nem szóltak egymáshoz, ha igen, abban sem volt nagy egyetértés vagy köszönet. A nő szerint férje elhanyagolta a családját, semmit nem segített, ha hazaért a munkából, akkor is csak fröccsözött és a neten lógott. Aznap este a férje azzal idegesítette fel, hogy egy olyan serpenyőben akart húst sütni, amit az asszony vett: a nő a fejéhez vágta, hogy azt ő vásárolta. Ezen aztán annyira összevesztek, hogy a férfi megütötte a feleségét, aki dühében kést rántott és a férjébe szúrta.

A nyomozó hatóság szerint a kislány érzelmi, értelmi és erkölcsi fejlődését súlyosan veszélyeztette mindaz, amit végignézett, ezért az anyát kiskorú veszélyeztetése bűntettével is meggyanúsították.

A nyomozás a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.