RETRO RÁDIÓ

Rendkívüli Kormányinfó! Íme Orbán Viktor bejelentései – Videó!





Ma délelőtt 10 órától tartja szokásos éves nagy nemzetközi értékelő sajtótájékoztatóját a miniszterelnök.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.12.21.
értékelés

Az Origo Havasi Bertalan sajtófőnöktől megtudta, a miniszterelnök az eddigi január helyett most decemberben vesz részt a Kormányinfón.

A kormányfő egy posztot is közzétett a Facebook-oldalán, azzal a felütéssel: Hamarosan kezdünk!

Kövesd nálunk élőben Orbán Viktor beszédét.

„A vírus elleni küzdelemről és a gazdaság újraindításáról szólt 2021” – mondta a beszéde elején a kormányfő.

Orbán Viktor arról beszélt, hogy a 2021-es év két dologról szólt: a vírus elleni küzdelemről és a gazdaság újraindításáról. Folyamatosan védekeznünk kellett. Együtt érzünk azokkal, akik elvesztették a hozzátartozójuk. Szerencsére idén már nem voltunk eszköztelenek a védekezés során – mondta. Hozzátette: 2021-re kifejlesztették a koronavírus elleni oltást, így az oltásalapú védekezést lehetett folytatni.

Így indult újra a gazdaság

A kormányfő közölte, hogy az oltások száma megállt 6 millió körül. Az oltásalapú védekezést folytatni fogjuk. Az 5–11 évesek oltásán és a harmadik oltáson lesz a hangsúly – mondta a kormányfő. Orbán Viktor kifejtette, hogy a magyar védekezés fontos eleme a nemzeti konzultáció. A két konzultációban több mint 2 millió ember vett részt, és a védekezés irányát ez adta meg – tette hozzá. 1700 milliárd jutott beruházások támogatására, és több mint 1000 beruházás kapott támogatást, ennek köszönhető, hogy a foglalkoztatottság elérte a válság előtti szintet – fejtette ki a kormányfő.

Ez várható 2022-ben

A magyar gazdaság teljesítménye meghaladta már a koronavírus-járvány előtti szintet – mondta Orbán Viktor. Jóval hat százalék feletti növekedés lehet idén, míg jövőre 4-5 százalék között lehet. 2022-ben olyan gazdaságpolitikai intézkedéseket vezetünk be, amik eddig nem voltak ismertek, így például a 25 éven aluliak adómentessége – mondta a kormányfő. „Visszaállítjuk a teljes 13 havi nyugdíjat” – tette hozzá. A védekezés jövőre is folytatódni fog, és oltásalapú lesz – mondta a kormányfő.

A koronavírus elleni védekezésről

A védekezés jövőre is folytatódni fog, és oltásalapú lesz – mondta a kormányfő. Több mint 2,4 millió Pfizer áll rendelkezésre, és több mint 2 millió gyerekeknek való Pfizert rendeltünk – mondta a kormányfő. 9,5 millió olyan Pfizert fogunk rendelni, ami az omikron ellen van kifejlesztve – mondta Orbán Viktor. Volt elegendő, van elegendő, és lesz elég vakcina – tette hozzá.

Gyermekvédelmi népszavazásról

A harmadik nagy ügy a gyermekvédelmi népszavazás lesz – mondta a kormányfő. Orbán Viktor szerint a referendum célja, hogy kinek a felügyeletével történjen a gyermekek szexuális nevelése. A szülőknek kizárólagos joga van ezen a területen. A bevándorlás és az LMBTQ-mozgalmak által propagált gyermeknevelés a két legfontosabb nemzetközi kérdés. Magyarországon nem az elit, hanem mindkét kérdésben népszavazás döntött és dönt majd – mondta a kormányfő. Orbán Viktor közölte, hogy itthon nem az elit dönt ezen kérdésekről, és ez demokratikus megoldás.

Energiaválságról

Orbán Viktor az energiaválságról szólva elmondta, hogy nem sikerült megegyezni az uniós csúcson. A kormányfő bízik benne, hogy az Európai Bizottság nyilvánosságra hozza azt az álláspontot, hogy az atomenergia nélkül nem valósítható meg a klímavédelem. Azt is várja, hogy a gázból nyert energia átmenetileg fenntarthatónak minősül majd. Ma a bankok vagy nem adnak hitelt ezen beruházásokra, vagy pedig nagy felárral, ezért ez megoldódhat majd. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy amikor az energiaárak magasan vannak, akkor a rögzített áras rendszer megvédi a családokat. Ma bizonyos energiaforrásokat extra adóval sújtanak, így ha egy erőmű szénből állít elő áramot, akkor azért büntetést kell fizetni, mindez több országot sújt Európában – tette hozzá. Brüsszel tervei szerint a gépkocsi-tulajdonosokat és a lakásokat is meg kellene adóztatni, itt egy gazdag-szegény törésvonal van Európában. A nagy kérdés, hogy leszünk-e elegen ahhoz, hogy megakadályozzuk ezt a tervet – fogalmazott a kormányfő.

Migrációs kérdések

Egyre többen vagyunk Európában, akik azt mondják, hogy a megcélzott ország nagykövetségén adják be a menedékkérelmüket az adott személyek. Az eljárást a schengeni területen kívül kell lefolytatni – mondta Orbán Viktor. „Világossá kell tenni, hogy akik védik Európa területét, azoknak meg kell téríteni a kerítésépítést” – húzta alá. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy nyolc uniós ország mondta ki, hogy a nemzeti jog elsőbbséget élvez az uniós joggal szemben. Itthon az Ab kimondta, hogy a magyar határokat meg kell védeni, és így fenn fogjuk tartani a mostani határvédelmi rendet – tette hozzá. Az Ab kimondta, hogy a kormány nem teheti meg, hogy engedjen az uniós bíróságnak ebben az ügyben – mondta a kormányfő.





Ezeket olvastad már?
„A szívem szakadt meg a kislányért” – drámai részletek derültek ki csepeli emeletes ház ablakából kizuhant 3 éves kisgyermek balesetéről

„A szívem szakadt meg a kislányért” – drámai részletek derültek ki csepeli emeletes ház ablakából kizuhant 3 éves kisgyermek balesetéről

Nem ismert határokat: rettegésben tartotta az Aldi dolgozóit egy visszaeső bűnöző

Nem ismert határokat: rettegésben tartotta az Aldi dolgozóit egy visszaeső bűnöző

A dollárbaloldal kulcsemberei ott állnak Magyar Péter mögött

A dollárbaloldal kulcsemberei ott állnak Magyar Péter mögött

Brutális karambollal indult a reggel: megállították a forgalmat

Brutális karambollal indult a reggel: megállították a forgalmat

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás