Egy fiatal, a felhasználóneve alapján Molly nevű lány készített több videót, amin bemutatja a táskájában talált nyomkövetőt. Az Apple gyárt egy nyomkövetőt, ami segít például a poggyászok megtalálásában, hiszen telefonhoz lehet kötni, így figyelni, hogy merre van a kis kütyü. Ezt azonban sokan kihasználják, és embereket, kocsikat és holmikat követnek velük.

nyomkövető Airtag

Nyomkövető eszközt talált a táskájában a fiatal lány Fotó: Shutterstock

Az interneten több olyan történet is terjed, ahol fiatal lányok hasonló eszközt találtak a táskájukban. Az Apple egyébként gondolt a veszélyes helyzetek elkerülésére. Ha valaki közelében sokáig érzékel egy nyomkövető eszközt a saját telefonja, akkor jelzi azt a felhasználónak, aki megtalálhatja, így a kéretlen terméket. A telefonok azonban nem mindig jeleznek.

A Molly névre hallgató TikTok-felhasználó például csak a táskájában keresett valamit, amikor rálelt a kis kellékre. Természetesen megijedt, amit egy videóban el is mesél.

@molly32320

Wtf!

♬ original sound – molly32320

A történet azonban nem állt meg ennyinél, hiszen a fiatal lány kis gondolkodás után egy újabb videót készített.

Ez egy nyomkövető, szóval ezt ráteheted bármidre, például a kulcsodra, és a telefonodról megnézheted, hogy merre van. Nem nagyon szoktam nézegetni a táskám tartalmát, szóval azon gondolkozom, hogy ezzel a táskával megyek dolgozni. És ha valaki ezt elhelyezte nálam, akkor tudhatja, hol dolgozom. Velem lehetett anyukám és a nagymamám házában is. Picit félek tőle, hogy ki a franc tehette oda – mondja a videóban a rémült lány, aki egyébként azóta már megszabadult az eszköztől.

@molly32320

AirTag

♬ original sound – molly32320