A tinédzser a brazíliai Piedade strand mellett úszott, amikor a cápa megtámadta éppen akkor, amikor a vízimentők felszólították a 18 éves fiatalembert, hogy jöjjön közelebb a parthoz – mutatta be a nem mindennapi esetről még 2018-ban készült felvételt most a Sun.

A felvételt IDE KATTINTVA nézhetitek meg, de csak erős idegzetű 18 éven felüli olvasóinknak ajánljuk.

A képeken látható, hogy a mentők a cápákkal hemzsegő vízbe ugrálnak, hogy megmentsék Josét, majd a homokra vonszolják. Az áldozat levegőért kapkod, miközben egy vízimentő a fejét fogva könyörög neki, hogy „lélegezzen tovább”. Az áldozatot kórházba szállították, aki útközben kétszer is szívrohamot kapott.

A cápaharapás amputálta a combcsontját és a péniszét. Sok vért vesztett, és kritikus állapotban volt” – mondta a balesetet követően a mentőorvos.

Eszméletlen volt a kórházba érkezésekor, rendkívül kiterjedt, nagyon súlyos sebbel. A műtét után az intenzív osztályra került, de rengeteg vért vesztett, amit megpróbáltak pótolni, de nem sikerült” – emlékezett a történtekre Miguel Arcanjo, a Recife Restauracao kórház igazgatója.

A szemtanúk elmesélték, hogy Jose öccsével és barátaival úszott a part közelében, a mély vizekben, a cápatámadásokra figyelmeztető táblákkal jelzett területen. Látva, hogy a csoport tovább sodródik, a mentők felszólították őket, hogy térjenek vissza a sekélyebb vizekre.

„Pontosan abban a pillanatban, amikor az életmentők kérték őket, hogy jöjjenek közelebb a strandhoz, megharapta” – pontosította történteket a hatóság egyik embere.

Jose 42 éves édesanyja arról beszélt, hogy ő csak a tengerparton tudta meg, hogy a fia a cápatámadás áldozata.

„Titokban ment, mert tudta, hogy szerintem veszélyes. Nem aggódtam, mert azt hittem, valahol a ház körül van. Amikor megtudtam, hogy mi történt, hisztérikus rohamot kaptam, a szomszédok is hallották, hogy sikítok” – mondta akkor az anya.

A felvétel, bár 2018 -as, de a közelmúltban elszaporodott cápatámadások miatt került újra elő. Idén júliusban egy részeg vízbe pisilő férfit, majd 15 nappal később egy úszót vadászott le egy cápa ugyanazon a helyen. Az áldozat mindkét esetben meghalt.