Szingapúri kutatók egy olyan új megoldással álltak elő, amivel a rákos sejteket rá tudják venni az önpusztításra. Ráadásul ehhez a módszerhez nincs is szükség semmiféle gyógyszer bevételére.

Az utóbbi egy évben a legnagyobb hangsúlyt és figyelmet az egészségügyi kutatóktól a koronavírus és az ellenszérumának kifejlesztése kötötte le. Ám a másik legnagyobb veszélyt az emberiségre a rákos megbetegedés jelenti. Ezért lehet, hogy valamennyire háttérbe szorult, de nem hagytak fel vele.

Képünk illusztráció / Pixabay

A kemény munkának pedig most rendkívüli eredménye született, ami sajnos még nem végleges és nem teljeskörűen hatásos. Az IFLScience beszámolója szerint a kutatók egy olyan nanorészecskét azonosítottak, ami a rákos sejtbe jutva elpusztítja azt. Ennek köszönhetően gyógyszer használata nélkül lehetne leküzdeni a daganatos megbetegedéseket.

A kutatás még nagyon gyerekcipőben jár és még csak a laboratóriumi tesztek folynak. Azonban ez a forradalmi eljárás igazán jól teljesített az eddigiekben. A Nano-pPAAM keresztelt részecske l-fenilalanint tartalmaz, ami egy aminosav. A kísérletek során pedig a bőr- és gyomorrák sejtjeinek 80 százalékát képes volt elpusztítani. Valamint az egerekben is csökkentette a tumor nagyságát.