Szerdán, a délutáni órákban egy nagy sebességgel érkező autó csapódott be a Pusztaszeri út 93. kerítésébe. Közben elsodort két nőt és két kisgyereket. Többen megsérültek, volt, aki súlyosan. Csak két méteren múlt, hogy az autó nem az utasokkal teli buszmegállóba vágódott bele. A Metropol helyszíni riportja során utánajárt a baleset körülményeinek.

A Baleset-info kezdeti beszámolója szerint a padon két nő és két kisgyerek ült, akik könnyebben megsérültek. A Metropol helyszíni riportja során utánajárt a baleset körülményeinek.

A mentősök és a tűzoltók hamar kiérkeztek a helyszínre (Fotó: Balesetinfo.hu)

Ha néhány órával később történik a baleset, súlyos tragédia lehetett volna

Lapunk számára a körforgalomban található Dr. Hause barkácsbolt tulajdonosa árulta el, hogy mi történt pontosan tegnap délután itt.

„A Törökvész út felől érkezett nagy sebességgel az idős hölgy, és egyszerűen kiesett a kezéből az irányítás. Kövér gázzal átjött a középső sávon, fel a padkára, utána pedig levitte a padot. A padon azért nem ültek emberek, mert pont oda tűzött a nap. Ha ez akkor történik, amikor itt már árnyék van, akkor itt olyan vértocsogás lett volna, hogy hihetetlen. Sokan álltak ott, de szerencsére feljebb a buszmegállóban, az árnyékban” – nyilatkozta lapunknak Tóth László.

Szemből a Törökvész utca irányából szó szerint árkon-bokron keresztül, és egy járdaszigeten át érkezett nagy sebességgel az autó (Fotó: Metropol)

Szerencsére mindenki túlélte az ütközést

A férfi kifejtette, ő hogyan élte meg mint szemtanú az eseményeket. Éppen a fiával tartózkodott a bolt kertjében, amikor megtörtént a baj.

Az édesanya vigasztalni próbálja megrémült gyermekeit, közben az autóban ülő hölgyeket is láthatjuk. A képen látható, hogy ahova sütött a nap, ott volt még előtte a pad, most már csak hűlt helye. Pár méterrel feljebb a 91-es busz megállója van, ahol több ember is várakozott a baleset pillanatában. Csak hajszálon múlt a tragédia (Fotó: Tóth László)

„Én a fiammal voltam a kertben, és rohantunk ki azonnal, amikor hallottuk a csattanást” – mondta el Tóth László. „Nem avatkoztunk közbe, mert rengetegen ott voltak. A sofőrhölgy azt mondta: hát nem működött a fék, valami műszaki hiba volt. De én úgy láttam, hogy nagy sebességgel érkezett. Nagyon sokan meghalhattak volna. Az volt a szerencse, hogy még oda sütött a nap” – árulta el lapunknak a férfi.

Az üzlet bejárata pár méterre található a baleset helyszínétől. Az üzlet biztonsági kamerája rögzítette, ahogy kicsapódik a körforgalomból az idős nő autója.

A lecsavarozott padot szó szerint kifacsarta a helyéről az autó (Fotó: Metropol)

Kisgyereket is elsodort a kocsi

A helyszínen éppen két gyerek és két nő pihent a padnál, amikor megtörtént a baj. Az idős nő miután felhajtott a járdára, elsodorta a járókelőket és a padot. Végül nekicsapódott a Pusztaszeri út 93. kerítésének, amely még most is jól mutatja az ütközés erejét. A szemtanúnk szerint megsérült a járműben ülő két hölgy is. Egyiküknek az alkarja tört el, másikuk pedig szintén a karján sérült meg, de ő olyan súlyosan, hogy meg is kellett műteni.

A nedves folt és a betört kerítés még az ütközést követő napon is illusztrálja, milyen erővel csapódott neki a jármű (Fotó: Metropol)