RETRO RÁDIÓ

Nyolcan élnek a bérelt panelben: József díszítő az Operában, nincs vagyonuk, mégis boldogok





Papp Orsolya és férje, Papp József 16 éve él házasságban, hat gyermeket nevelnek. A legidősebb 23 éves, a legkisebb még csak 6 hónapos. Egy 57 négyzetméteres bérelt panellakásban élnek Budaörsön. Nincs autójuk, sem vagyonuk, mégis végtelenül boldogok.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.09.21.
boldog élet

Papp Orsolya még házas volt, amikor Józseffel találkozott és mindent elsöprő szerelembe estek.

„Az első férjemet 16 évesen ismertem meg, ebből a kapcsolatból született a nagyfiam. 9 évig hűséges társai voltunk egymásnak, de megromlott a kapcsolatunk. Sosem mentünk külön sehová, aznap mégsem jött el velem a házibuliba, ahová meghívtak minket. A sors akarta így: Józseffel azon az estén találkoztunk. Néhány hét után összeköltöztünk, azóta is szerelemmel szeretjük egymást” – mesélte Orsolya a Ripost7-nek.

 

A szülők rengeteget foglalkoznak a gyerekekkel: kézműveskednek, társasoznak, kártyáznak, sportolnak, kirándulnak együtt – Fotó: Papp Orsolya

Öt közös gyermekük született, mindegyiket nagyon várták. A legkisebbet, Lizát három évig tervezgették, míg végre megörvendeztette az egész családot születésével.

Lizával könnyű, nem nyűgös baba, kéthetes korától végigalussza az éjszakát” – számol be az anyuka. „Volt nehezebb gyerekünk is. Persze nálunk is előfordulnak viták, de ahogy kisfiunk, Bence mondja: sírás-nevetés az élet! Én sírok örömömben és bánatomban, de a fáradtságtól is. Józsefre viszont mindig számíthatok, ha fáradt is, táncol, beszélget velem, hűséges társ, csodálatos férj és apa”.

A házaspár úgy érzi, a gyerekeikkel töltött idő ad értelmet a napjaiknak – Fotó: Papp Orsolya

„A közös játékok és programok, a gyerekeinkkel töltött idő feltölt minket. Nem mindig egyszerű ennyi gyermekkel, de megéri. Mi bennük látjuk a jövőt és a boldogságot” – érzékenyül el Orsolya. Az ötödik gyerek, Bence születéséig egy családi napköziben dolgozott, azóta főállású anyuka, de ha nagyobbak lesznek a gyerekek, szeretne visszamenni dolgozni. József díszítő az Operában.

„Rengeteget dolgozik értünk, mégis nagyra értékeli az én munkámat is” – mondja Orsolya. „Soha nem kell kérni, hogy segítsen, magától látja, mi a teendő és elvégzi szó nélkül. Nem vagyunk jómódúak, minden vagyonunk a gyerekeink, mégis boldogok vagyunk”.

 

Az egész család szereti a fiús sportokat

Orsolya sokat focizik a fiúkkal, de a nagy focitornákat is együtt szurkolja végig a család, és a Forma–1 is nagy kedvencük.

Szeretünk a természetben lenni, sokat biciklizünk és kirándulunk. A Covid előtt a két nagylány balettozni és táncolni is járt, és mindketten évek óta gyermekvasutasok. Havonta kétszer adnak szolgálatot, nyáron pedig egy-két hetet töltenek a vasutas táborban. A férjem gitározik, régen volt egy zenekara is. A gyerekek úgy nőnek fel, hogy körülveszi őket a zene” – mondja Orsolya.

Felnőttként kapta vissza az édesanyját

Orsolyának nehéz gyermekkora volt, öt testvérével a nagyszüleinél nevelkedett.

„Felnőttként kaptam vissza az édesanyámat, akkor kapcsolódott be az életünkbe, de onnantól csodálatos anya és nagymama volt. Pótolta az elveszített éveket. Egy éve hagyott itt minket. Nagyon hiányzik. A húgommal is jó a kapcsolatom, neki öt gyermeke született. Van fogadott nagyink is, Trixi, aki rengeteget segít nekünk, nagyon szeret minket, Lizát alig várta. Korábbi lakhelyünkön Irénke néni volt a fogadott nagyink. Rá is mindig számíthattunk, és a mai napig tartjuk vele a kapcsolatot.

Az egész családot szeretet veszi körül – Fotó: Papp Orsolya

Fontos a hit a család életében

Orsolya és József igyekszik úgy nevelni a gyermekeiket, hogy szeressék, segítsék egymást, hogy tudjanak egymásra számítani az életben.

A legfontosabb a szeretet, egymás támogatása és a megbocsátás. Mindenkinek van rosszabb napja, és mindenkinek más a természete. Ezt néha kicsit nehéz kezelni, de szeretettel minden megoldható. A hit segít ebben, gyerekkorom óta fontos számomra, és a családunk életében is jelen van. Keresztény elveket vallunk. A református közösségbe járunk, Orsika hamarosan konfirmál.

József a megismerkedésük idején még saját otthonában élt, de annak több tulajdonosa is volt. A családi viszonyok miatt úgy döntöttek, elköltöznek albérletbe. Amikor József megkapta a részét a családi házából, Orsolyával vettek egy lakást, de az anyagi nehézségek miatt el kellett adni. „Keveset kerestünk, de szerettük volna, ha további gyermekekkel bővül a családunk, hogy Orsinak legyenek testvérei. A ránk nehezedő anyagi terheket viszont már nem bírtuk, mivel hitel is volt a lakáson. Ezért el kellett adnunk. Azóta albérletben élünk, de vannak terveink, nem tettünk le a saját otthonról.





Ezeket olvastad már?
„Nem hiszem el, hogy ez újra megtörténik” – kifakadt a lány, apja után a bátyját is halálra gázolták

„Nem hiszem el, hogy ez újra megtörténik” – kifakadt a lány, apja után a bátyját is halálra gázolták

Megérkezett az első fotó a nagypénteki budapesti robbanás helyszínéről

Megérkezett az első fotó a nagypénteki budapesti robbanás helyszínéről

Szemet vonzó ismertetőjel: őt keresik a magyar rendőrök

Szemet vonzó ismertetőjel: őt keresik a magyar rendőrök

Reggel került fel a körözési listára, hatkor már csattant is a kezén a bilincs

Reggel került fel a körözési listára, hatkor már csattant is a kezén a bilincs

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás