Két év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott az a férfi, aki két Humboldt pingvint és több egzotikus madarat is ellopott korábbi munkahelyéről, az ulverstoni South Lake szafari parkból. A 25 éves Bradley Tomes a Facebookon árulta a meglovasított állatokat – írja a Manchester Evening News.

 

Forrás: Pixabay

Tomes négy éven át dolgozott az állatkertben, amelybe két alkalommal, 2018 júliusában és októberében tört be. Éjjel hatolt be az lezárt szafari parkba, lyukat vágott a trópusi madárház ketrecén, és több egzotikus madarat, köztük plataleákat, arákat és kócsagokat rabolt el. Az állatok értéke meghaladja a 21,5 millió forintot, de Tomes ennél jóval jelentősebb kárt okozott, ugyanis a lyukon keresztül több madár is kirepült, a gondozóknak azóta is csak néhány példányt sikerült befogniuk. A trópusi madarak mellett Tomes magával vitte Pablót és Penny-t is, a Chiléből és Peruból érkezett Humboldt pingvineket is.

Tomes hónapokkal később Facebookon hirdette meg az „eladó” madarakat, ekkor figyelt fel a pingvinekre egy egzotikus állatokat gyűjtő férfi, aki közel 3,7 millió forintnak megfelelő összegért meg is vásárolta Pablót és Penny-t. A pingvinek azonban nagyon rossz állapotban voltak, ezért a gyűjtő értesítette a rendőrséget, akik így bukkantak a nyomára a madártolvajnak. Az állatkert megerősítette, hogy a pingvineket tőlük lopták el.

Tomes kezdetben mindent tagadott, de miután a rendőrség elég bizonyítékot gyűjtött, beismerte, hogy ő lopta el a madarakat korábbi munkahelyéről. Az egzotikus madarak közül jó néhány példánynak azonban idők közben nyoma veszett, a férfi pedig nem árulta el, hogyan tűntek el az állatok.