Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 4 714 992 fő, közülük 2 749 235 fő már a második oltását is megkapta. 382 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 798 955 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 64 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 277 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 640 964 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 128 714 főre csökkent. 2197 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 251-en vannak lélegeztetőgépen. Már több mint 5 millió 76 ezren regisztráltak oltásra és 84%-uk meg is kapta azt. Ma is folytatódik a regisztrált és időpontot foglalt 16-18 évesek oltása a kórházi oltópontokon. Korlátozott mennyiségben lehet még foglalni Szputnyik és AstraZeneca oltásokat az időpontfoglalóban, és még kevés Pfizert is annak, akik SMS-t kapott. A Sinopharm-oltásokat továbbra is folyamatosan hirdetik a kórházak. A háziorvosok Sinopharm, Janssen és Moderna vakcinákkal tudják folytatni az oltást. Már ingyen le lehet tölteni azt a mobilalkalmazást, amely igazolja az oltás tényét, ezzel képes a védettségi igazolvány kiváltásra – olvasható a koronavirus.gov.hu. oldalon

78 személy szegte meg a kijárási korlátozásokat

Kiss Róbert alezredes a keddi operatív törzs sajtótájékoztatóján elmondta, az elmúlt 24 órában 408 személy szegte meg a maszkviselési szabályokat. A kijárási korlátozás megszegése miatt az elmúlt napon 78 rendőri intézkedés történt.

Lecsengőben a harmadik hullám

Galgóczi Ágnes a Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője elmondta, hogy a járvány lecsengőben van ami a szennyvízmintákban lévő koncentrációban is látható.

Nő a regisztráltak száma

Már 5 millió 76 ezren regisztráltak oltásra és 84 százalékuk már meg is kapta legalább az első oltást.

Újabb szállítmányok érkeznek

Újabb 334 ezer adag Pfizer-oltóanyag érkezik kedden, amelyet az első és a második körös oltásokra használnak fel.

Folyamatosan zajlik az oltási kampány

Folytatódik a 16-18 éves korosztály oltása az oltópontokon – jelentette ki az osztályvezető. Hozzátette: korlátozott számban még foglalható időpontot a Szputnyik és az AstraZeneca oltóanyagokra.

Továbbra is tartsuk be a szabályokat

Galgóczi Ágnes felhívta a figyelmet, hogy a csökkenő esetszámok ellenére is tartsuk be a higiénés és korlátozási szabályokat. Fontos a második körös oltások felvétele is hiszen, így egy hosszabb és teljeskörű védettségre tudunk szert tenni – tett hozzá.