Még a felnőttek is példát vehetnének a Nagy Norbertről, arról a mindössze 8 éves kisfiúról, aki korát meghazudtoló lélekjelenléttel mentette meg nagymamája életét. Norbi nagyijával ország-várost játszott dégi házukban, amikor a 65 éves asszony eszméletlenül zuhant hátra a székével. A nagymama és unokája csak ketten voltak otthon, Norbi apukája ugyanis Franciaországban dolgozik, édesanyja, Erzsébet pedig a munkahelyén volt. Az alsós srác azonban a pánik helyet rögvest cselekedett – írja a Bors.

Azonnal hívta a 112-t

Megpróbálta szólítgatni a nagymamáját, amikor nem válaszolt, azonnal hívta a mama telefonján a 112-t. Ők mondták el, hogy mit tegyen – mesélte a Borsnak Norbi anyukája, Erzsébet. Norbi pontosan követett minden utasítást, még mellkaskompresszióval újraéleszteni is próbálta nagymamáját, mikor nem sikerült, szó nélkül tovább rohant segítségért a szomszédba, közben anyukáját is felhívta.

Nagyon büszkék rá a szülei

Egy idős néni volt ott, aki átment segíteni, megpróbálták a mamát székestől felállítani, de nem tudták. Ekkor Norbi a nagyija mellett maradt, míg a szomszéd asszony kirohant segítségért, és az első megállított autóst vitte be, hogy segítsen. Nagyon-nagyon büszke vagyok a kisfiamra – tette hozzá Erzsébet könnyes szemmel. A kiérkező mentősök órákon át harcoltak az asszony életéért, aki végül szállítható állapotba került, és mentőhelikopterrel kórházba vitték. Az asszony állapota válságos, ez már a harmadik szívrohama volt, azonban szerda reggelre agyhalott állapotba került, két, külföldön élő gyermeke már útnak indult, hogy búcsút vegyen tőle.

Végig ott volt mellette

Norbi végig a nagymamája mellett volt:

Végig megvoltam ijedve, de a nagymamám volt a legfontosabb. Végig ott voltam mellette. Szeretném azt hinni, hogy tudta, ott vagyok, és ez segített neki – vette át anyukájától a szót az ország hőse, Norbi. Mint mondta, nagyon szereti nagymamáját, akivel a délelőttöket töltötte.

Fotó: Bors

Tudom, hogy megmentettem az életét, de mégsem sikerült megmentenem – mondta szomorúan a Borsnak a kis hős. Erzsébet elárulta, hogy azután magyarázta el fiának a segítséghívás fontosságát, miután a mentősök tavaly közzétették a talpraesett, ötéves gyermeket, aki anyukájának hívott mentőt:

Akkor átfutott a fejemen, hogy itt vagyunk ketten, bármikor, bármi történhet nálunk is, így fontosnak tartottam, hogy Norbi is megismerje, hogyan hívhat segítséget. Többször is meghallgattuk együtt azt a felvételt, és elmagyaráztam, mit tegyen, ha ilyen helyzetbe került – mondta Erzsébet.