Elfogták Pécsett azt az elkövetőt, aki a közelmúltban kétszer is kirabolt egy helyi bankot. Az ATV értesülései szerint az elkövető egy rendőr, aki a gazdaságvédelmi osztály egyik nyomozója. A híradás szerint az információt pedig még rendőrségi források is megerősítették.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya 02000/140/2020. bűnügyi számon rablás miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen. Egy férfi 2020. május 12-én 15 óra 20 perckor Pécsett, a Komlói úton szájmaszkkal az arcán bement egy pénzintézetbe, majd közölte, hogy fegyver van nála, és pénzt követelt. Miután megkapta a pénzt, elmenekült a helyszínről. Az eset során nem sérült meg senki – írta két évvel ezelőtt, májusban a police.hu.

Az eddig rendelkezésre álló adatok alapján a férfi korábban is járt már a pénzintézetben. Akkor is feltehetően ugyanazt a ruházatot viselte, mint az elkövetéskor. A korábbi felvételen az is látszik, hogy egy sötétkék póló volt rajta, amelyen valószínűleg egy „Jordan” felirat szerepelt. A nyomozók azt is megállapították, hogy mindkét alkalommal feltehetően egy sötétszürke vagy sötétbarna túracipőt viselt – tették hozzá. Akkor nettó 1 000 000 forint nyomravezetői díjat tűzött ki a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a pécsi pénzintézet kirablásának ügyében.

Beismerte tettét

Beismerte egy pécsi bankfiók kirablását a rendőr, akit szerdán vettek őrizetbe – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a gyanúsított beismerte ezeknek a bűncselekményeknek az elkövetését. A főügyészség tudatta azt is, a megalapozott gyanú szerint a férfi 2019 novemberében is követett el rablást ugyanabban a bankban, de a kihallgatásán nem ismerte el a terhére rótt ezen bűncselekményt.

Az ügyészség indítványozza a rendőr letartóztatásának elrendelését, a kényszerintézkedésről pénteken dönt a Kaposvári Törvényszék Katonai Tanácsa.