Az S.O.S. Budapest – Állatmentés csoport Facebook-oldalán számoltak be a döbbenetes esetről. A bejegyzést a Ripost szúrta ki, ami azt írja, az egyik bejegyzésben arról írnak, hogy két férfi, vélhetően biztonsági őrök, bántalmaztak egy idős férfit és annak kutyáját. Arról nincs információ, hogy ennek mennyi az igazságtartama, mindenesetre az állatvédők posztja szerint szerda este a Ferenciek terén el akarták zavarni a férfit, akinek a táskáit elrugdosták, a kutyáját pedig lefújták paprikasprével – írja a portál.

A bácsi évek óta ott van, mindenki ismeri, övé a kutyus, a mindene!!! El akarták zavarni, bár nem értem miért, hisz közük nem volt hozzá! A kutya védte a gazdit és ugatott, oda-oda csípett, amikor lökdösni kezdték! A táskáját széjjel rugdosták és paprikaspray-vel lefújták a kutyát, amiből én is nyeltem, de nem hagytam, és elküldtem őket melegebb éghajlatra!!! Egy hölgy jött először oda, neki külön köszönet, hogy nem ment el a bácsi mellett!!! Videó is készült róla” – írta ki egy férfi az állatvédők Facebook-oldalára.

Arról egyelőre semmit nem lehet tudni, hogy pontosan mi történt, de arról sem szólt egyik reagálás sem, hogy történt-e feljelentés az üggyel kapcsolatban.