Kevesebb mint egy órán belül hatástalanították a honvédség tűzszerészei a héten a fővárosi Kerepesi úton előkerült világháborús bombát pénteken éjjel. Markovics Zita, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje a helyszínről nyilatkozva az MTI-nek elmondta: minden gond nélkül sikerült kiszerelni a gyújtószerkezetet. A bombatestet és a gyújtót is felrakták a tűzszerészautóra, azokat a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállítják.

 

Budapest, 2021. január 22.
Világháborús bomba hatástalanítása elõtt a fõvárosi Kerepesi úton 2021. január 22-én. Az egykori gumigyár területén zajló építkezés során került elõ egy 1938-ban Magyarországon gyártott, ötven kilogrammos légibomba. A robbanótest élesített, mágneses gyújtószerkezettel van ellátva. Ezért a hatástalanítás idejére nagyjából háromszáz méter sugarú körben ki kell üríteni az épületeket, és lezárni a közlekedési útvonalakat.
MTI/Mihádák Zoltán

Budapest VIII. kerületében a Kerepesi út 17. számnál, az egykori gumigyár területén zajló építkezés során szerdán került elő egy 1938-ban Magyarországon gyártott, ötven kilogrammos, élesített, mágneses gyújtószerkezettel ellátott légibomba. A péntek éjjeli hatástalanítás idejére nagyjából háromszáz méter sugarú körben lezárták a környéket és kiürítettek két társasházat. Közel hatvan embernek kellett átmenetileg elhagynia otthonát.

 

Budapest, 2021. január 22.
Tûzszerész vizsgál egy világháborús bombát hatástalanítása elõtt a fõvárosi Kerepesi úton 2021. január 22-én. Az egykori gumigyár területén zajló építkezés során került elõ egy 1938-ban Magyarországon gyártott, ötven kilogrammos légibomba. A robbanótest élesített, mágneses gyújtószerkezettel van ellátva. Ezért a hatástalanítás idejére nagyjából háromszáz méter sugarú körben ki kell üríteni az épületeket, és lezárni a közlekedési útvonalakat.
MTI/Mihádák Zoltán

A korlátozások a Keleti pályaudvar, egyes BKK- és MÁV-járatok közlekedését is érintették, de szombat hajnalra már teljesen helyreállt a környéken a közlekedés.