RETRO RÁDIÓ

Orbán Viktor: Kijárási korlátozást léptetünk életbe





Bezárják a szórakozóhelyeket és éjfélig mindenkinek haza kell érnie.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.11.03.

A magyar kormány két napig ülésezik, a döntéseket Orbán Viktor ismerteti.

Kedden az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján jelentették be, hogy a miniszterelnök elmondja, milyen szigorításokat vezetnek be Magyarországon a koronavírus egyre súlyosabb terjedése miatt.

„A kormány mai ülésén mai ülésén áttekintette a járványügyi helyzetet Magyarországon és európai összefüggésben is„ - kezdte beszédét Orbán Viktor. ”A járvány terjedése felgyorsult, Ausztriában már másfélszer annyi az egymillió főre jutó fertőzött, mint Magyarországon. Ennél nyugatabbra még rosszabb a helyzet. Ez azért fontos, mert tapasztalataink szerint Magyarország 5-7 nap késéssel követi Ausztriát.

Ha így lesz – és eddig így volt –, akkor december közepére kórházaink elérik teljesítőképességük határát.

A járvány most is, mint tavasszal az idősek és krónikus betegek életét veszélyezteti leginkább. Vagyis a szüleink és a nagyszüleink komoly veszéllyel néznek szembe. Eljött az ideje, hogy újabb lépéseket tegyünk, amikkel megvédhetjük a kórházak működőképességét és megvédhetjük az idősek életét is.

A politikai vitákat most félre kell tenni. Gyors cselekvésre és időben meghozott intézkedésekre lesz szükségünk. Legutóbb is két hét kellett, hogy az országgyűlés olyan jogszabályokat fogadjon el, amivel büntetni lehet a maszkviselés megsértését. Ez abszurd. Ebben a helyzetben végképp abszurd.

Ha a vírus terjedése gyors, akkor nekünk is gyorsnak kell lennünk. Ezért a kormány úgy döntött, hogy ma éjféltől ismét bevezetjük a rendkívüli jogrendet és arra kérjük az országgyűlést, hogy ezt a rendkívüli helyzetet kilencven nappal hosszabbítsa meg.

Aki nem hord maszkot, nem tartja a védőtávolságot, az nem csak a saját, de mások életét is veszélybe sodorhatja. A Operatív Törzs jelentése szerint a szabályok betartását a szórakozóhelyeken egész egyszerűen lehetetlen kikényszeríteni. Ezért javaslatukra úgy döntöttünk, hogy a szórakozóhelyeket bezárjuk. Éjfél és reggel öt óra között kijárási korlátozást léptetünk életbe, ami azt jelenti, hogy éjfélig mindenkinek haza kell érni.

A zsúfoltság mérséklése érdekében – mármint a tömegközlekedési eszközökön – a reggeli és déli csúcsforgalomban járatsűrítést rendeltünk el és újra ingyenessé tettük a parkolást.

Az orvosok bérét megemeljük, a védekezéshez szükséges eszközök a kórházak rendelkezésre állnak.

A kórházi ágyak tekintetében Európában a harmadik, lélegeztetőgép tekintetében pedig világelsők vagyunk.

Orvosaink és ápolóink továbbra is világszínvonalon végzik a munkájukat és mindent megtesznek, hogy meggyógyíthassák a betegeket. Ez sok, szinte ember feletti, de mégsem elég.

A végső megoldás ugyanis a vakcina. De a vakcina már látó távolságon belül van, ki kell tartani, addig kell kitartani ameddig a vakcina meg nem érkezik. Tárgyalunk az Európai unióval, Oroszországgal, Kínával és Izraellel is. A helyzet komoly, de tavasszal egyszer már sikerült, ha összefogunk és betartjuk a szabályokat együtt újra sikerülni fog - zárta beszédét a miniszterelnök.

 





Ezeket olvastad már?
Igazoltan lóghatnak ma az iskolából a tinilányok, mutatjuk a részleteket

Igazoltan lóghatnak ma az iskolából a tinilányok, mutatjuk a részleteket

Kiadták a riasztást, záporral és széllel érkezik a melegedés

Kiadták a riasztást, záporral és széllel érkezik a melegedés

Szétesett a ferencvárosi baloldal: Baranyi gyengén muzsikál, Gegesy és Gyurákovics között dől el a választás?

Szétesett a ferencvárosi baloldal: Baranyi gyengén muzsikál, Gegesy és Gyurákovics között dől el a választás?

Eltitkolta, hogy megharapta egy kutya: két hónappal később belehalt a kislány

Eltitkolta, hogy megharapta egy kutya: két hónappal később belehalt a kislány

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás