RETRO RÁDIÓ

Orbán Viktor: Azt szeretném, ha Magyarország nem válna bevándorlóországgá





Orbán Viktor a Karl Nehammerrel Bécsben tartott közös sajtótájékoztatón kijelentette: „ezt az álláspontot képviseltem mindig, ezt képviselem ezentúl is”.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.07.28.
migráció

„Szeretném világossá tenni, hogy mi mindig meg fogjuk védeni a határainkat, és ezzel akadályát fogjuk annak jelenteni, hogy bármifajta illegális migráció érkezzen Ausztriába” - mondta Orbán Viktor a Karl Nehammerrel Bécsben tartott közös sajtótájékoztatón.

- tette hozzá, majd így folytatta:

Magyarországon biológiai alapú megközelítése semmilyen politikai kérdésnek nem lehetséges, ami lehetséges, az a kulturális alapú megközelítés”.

„A civilizációnkat úgy akarjuk fönntartani, ahogy az most van”

Orbán Viktor kifejtette:

Ezt az álláspontot képviseltem mindig, ezt képviselem ezentúl is. Ennek nem biológiai alapjai vannak, ez nem faji kérdés a mi számunkra, ez kulturális kérdés, egész egyszerűen a civilizációnkat úgy akarjuk fönntartani, ahogy az most van”.

„Mi az önök várkapitányai vagyunk a szerb-magyar határon”

„A helyzetünk különbözik Ausztriától, mert más a két országban a bevándorlás nagyságrendje” - mondta Orbán Viktor.

„Szeretném világossá tenni, hogy mi mindig meg fogjuk védeni a határainkat, és ezzel akadályát fogjuk annak jelenteni, hogy bármifajta illegális migráció érkezzen Ausztriába. Függetlenül attól, hogy talán a bevándorlásról és a migrációról filozófiailag mást gondolok, mint az önök kancellárja. A konkrét teendők tekintetében azonban egyetértünk, tekintettel arra, hogy Ausztriának is az az érdeke, hogy Magyarország megvédje Magyarország déli határait.

Az egy tény, amivel önöknek együtt kell élniük, hogy mi az önök várkapitányai vagyunk a szerb-magyar határon. Ha mi ott nem védjük meg a határainkat, akkor önökhöz 100 ezer szám fognak érkezni migránsok és bevándorlók, illegálisan”.

Hozzátette, jobban szeretnénk, ha ezt nem nekünk kellene megtenni, hanem Szerbia meg tudná védeni a saját déli határait, mert akkor a konfliktus nem a szerb-magyar határon lenne és nem az osztrák-magyar határon lenne. Ezt világossá kell tenni Brüsszel számára is - mondta.

Az, hogy néha félreérthetően fogalmazom, az előfordul. De arra kértem a kancellár urat, hogy legyen kedves minden ezzel kapcsolatos információt kulturális kontextusba helyezni, mert Magyarországon ezek a kifejezések, mondatok és az a pozíció, amit én képviselek, az egy kulturális, civilizációs pozíció. Szeretném megismételni, hogy büszke vagyok azokra az eredményekre, amelyeket Magyarország rasszizmussal szemben eredményként az elmúlt években elkönyvelhetett”- mondta végezetül Orbán Viktor.

 





Ezeket olvastad már?
Igazoltan lóghatnak ma az iskolából a tinilányok, mutatjuk a részleteket

Igazoltan lóghatnak ma az iskolából a tinilányok, mutatjuk a részleteket

Kiadták a riasztást, záporral és széllel érkezik a melegedés

Kiadták a riasztást, záporral és széllel érkezik a melegedés

Szétesett a ferencvárosi baloldal: Baranyi gyengén muzsikál, Gegesy és Gyurákovics között dől el a választás?

Szétesett a ferencvárosi baloldal: Baranyi gyengén muzsikál, Gegesy és Gyurákovics között dől el a választás?

Eltitkolta, hogy megharapta egy kutya: két hónappal később belehalt a kislány

Eltitkolta, hogy megharapta egy kutya: két hónappal később belehalt a kislány

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás