Orbán Viktor: A szakemberek minden nagyobb enyhítést elleneznek





Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozott. Szó volt az oltásról és a korlátozó intézkedésekről is.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.12.04.
vétó

Orbán Viktor a koronavírus elleni védőoltásról is beszélt az interjúban.

Elsőként az egészségügyi dolgozók, majd a súlyos állapotban lévők kaphatnak oltást” – reagált a koronavírus elleni vakcinával kapcsolatos kérdésre Orbán Viktor.

A kormányfő hangsúlyozta: a vakcina és a járvány elleni védekezés nem politikai kérdés, így keleten és nyugaton is tárgyalni kell. Mindent meg fogunk tenni, hogy a vakcina a lehető leggyorsabban elérhető legyen.

Minden nagyobb volumenű enyhítést elleneznek a szakemberek

A miniszterelnök azt is elmondta, hogy jövő héten már lehet regisztrálni a vakcinára, de a jelentkezési sorrend nem befolyásolja majd a beoltások fontossági sorrendjét. A regisztrációval csak az igényfelmérést szeretnék elvégezni.

Az operatív törzs már meghatározta azt a sorrendet, hogy kik fognak részesülni először a vakcinából, ezek az egészségügyi dolgozók lesznek, akiket majd a súlyos állapotban lévők fognak követni„ - tette hozzá.

A december 11-e utáni szabályokról a hétfő reggeli operatív törzs ülésén fognak dönteni. Azt azonban kiemelte, hogy a szakértők minden nagyobb volumenű enyhítést elleneznek.

Mielőbb és minél megbízhatóbb vakcinákat kell felkínálni az embereknek

Minél gyorsabban és minél megbízhatóbb koronavírus elleni vakcinákat kell felkínálni az embereknek, „ebben nem akadályozhat meg bennünket politikai megfontolás”, ezért Keleten és Nyugaton is tárgyalni kell - jelentette ki Orbán Viktor.

Brüsszelnek lekevertek egy nagy pofont - így kommentálta Orbán Viktor, hogy az EU-ból kilépett Nagy-Britannia tömeges oltásba kezd azzal a vakcinával - a Pfizer/BioNTech-oltóanyaggal -, amelyet az EU is megrendelt közösen.

Aki kilépett, saját úton jár, saját megoldást keres, hamarabb tudja megvédeni a polgárai egészségét, életét, mint mi, akik bennmaradtunk” - fogalmazott.

Orbán Viktor: Magyarország nem akar migránsokat befogadni

„Miközben zajlik a járvány, addig betolnak elénk egy gazdaságvédelmi akciótervet és betolnak egy jogállamisági rendeletet, és az utóbbi révén bármire rá lehetne kényszeríteni a tagállamokat. Miközben zajlik a járvány, addig kiderült egy friss bevándorlási terv, aminek révén 34 millió migránst akar behozni az unió területére. Azt akarják elérni, hogy a magyar és lengyel migrációellenes ellenállást egy többségi szavazással leverjék” – mondta a miniszterelnök.

Az uniós migrációs terv, az maga a Soros-terv” – mondta a kormányfő. Orbán Viktor szerint 34 millió embernek akarnak lakást és szociális segélyt adni, majd pedig szavazati jogot. Ha majd elég sokan lesznek, akkor saját politikai szervezeteik lesznek - tette hozzá. Az államvezetésnek van egy kellemetlen fejleménye, hogy a politikai beszéd és gondolkodás időtávja egyre rövidebb. „Ma alig beszélünk arról, hogy mi lesz a politikában egy óra múlva, és semmilyen közép- és hosszútávú tervek nincsenek. A magyar baloldal célja, hogy a migránsok behozatala révén plusz szavazatokat szerezzen. Éppen ezért beszélek azokhoz, akiknek gyermekeik vannak, és ne engedjék, hogy megváltozzon az ország.”

 





Ezeket olvastad már?
Lehetetlen feladvány: az emberek 90 százaléka elhasal rajta

Lehetetlen feladvány: az emberek 90 százaléka elhasal rajta

„Az a szomorú, ha segítségért kiáltasz, akkor sem jönnek oda” - forrnak az indulatok, miután elszabadult a pokol az 1-es villamos megállójában

„Az a szomorú, ha segítségért kiáltasz, akkor sem jönnek oda” - forrnak az indulatok, miután elszabadult a pokol az 1-es villamos megállójában

Azt hitte egy fiatal lány, hogy másnapos: kiderült, sokkal rosszabbról van szó

Azt hitte egy fiatal lány, hogy másnapos: kiderült, sokkal rosszabbról van szó

Dermesztő pillanatok: négy UFO jelent meg a tanya felett

Dermesztő pillanatok: négy UFO jelent meg a tanya felett

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás