Modernát és AstraZenecát kapnak a háziorvosok





Húsvét előtti utolsó sajtótájékoztatóját tartotta meg az operatív törzs csütörtökön. Kiemelték, hogy az ünnepek alatt sem áll le az oltási program.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.04.01.
operatív törzs

Hazánkban is folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 2 065 948 fő, közülük 787 207 fő már a második oltását is megkapta.

A tegnapi nap után ma 9288 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 661 721 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 258 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 20 995 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 410 565 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 230 161 főre emelkedett. 12 062 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1512-en vannak lélegeztetőgépen.

Az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóját Kiss Róbert rendőr alezredes, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa nyitotta meg az elmúlt időszak friss adataival és a határmenti információk megosztásával.

Kiss Róbert alezredes ismertette az elmúlt időszak adatait (Fotó: MTI/kormany.hu/Botár Gergely)

Hét hónap telt, hogy ideiglenes visszaállították a határellenőrzést a schengeni határokon – mondta Kiss Róbert. Azóta több mint 700 ezer tehergépjármű érkezett. Horvátországban a mai naptól csak negatív teszt birtokában lehet belépni. Az antigénalapú tesztet is elfogadják – tette hozzá. A rendőr alezredes beszélt arról is, hogy a 7 év alattiakra nem vonatkozik ez a szabály. 721 ember nem viselt maszkot szerdán – mondta Kiss Róbert. Villányban egy vendégház megszegte az intézkedéseket, két grúz állampolgár kapott szállást” – tette hozzá. A szálláshelyet ideiglenesen bezárták.

„A kijárási tilalmat 520 ember szegte meg – mondta Kiss Róbert. Húsvétkor mindenki tartsa be a védelmi intézkedéseket” – húzta alá.

Folytatódik az oltás

Galgóczi Ágnes, az NNK járványügyi osztályvezetője arról beszélt, hogy a múlt héten 7 százalékkal több esetet regisztráltak, mint az azt megelőző héten. Továbbra is a legtöbb beteget a 40–49-es korosztályba tartozók teszik ki. A legtöbb új fertőzött pedig Budapestről és Pest megyéből került ki.

Galgóczi Ágnes arról is beszélt, hogy továbbra is a regisztrált idősek vannak az első helyen.

Húsvét idején sem áll le az oltási program – tette hozzá. A hétfőn érkezett Moderna-szállítmányt mostantól viszik ki a háziorvosokhoz. 218 ezer adag AstraZeneca érkezik ma este, és ezt is kiosztják a háziorvosoknak.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás