Borzalmas tragédia történt az oroszországi Volgogradban. A 70 éves vezető tüdősebész, dr. Nyikolaj Sinkarenko a világjárvány idején a frontvonalban dolgozott, még nyugdíjazása után is.

„Nem tudott otthon ülni, tudván, hogy több száz rászoruló emberen segíthet” – mondta Andrej Kalmykov, a volgográdi Mihajlovszki Központi Körzeti Kórház főorvosa. Sinkarenko felesége ellenezte, hogy visszatérjen a munkába, de megértette, hiszen mindketten orvosok. Csakhogy dr. Nyikolaj szinte azonnal lebetegedett, saját osztályára került koronavírusos betegként. Nem kellett sok idő, és saját hibáján kívül megfertőzte szeretteit is a koronavírussal.

Idővel mindegyikőjük felépült, de dr. Nyikolaj nem tudta legyőzni bűntudatát, és saját magát hibáztatta azért, hogy megfertőződött a családja. Miután fizikailag felépült a koronavírusból, alvászavaroktól szenvedett, és lelkiismeret-furdalása volt. Dr. Nyikolaj keserűségében a Volgográd melletti pusztaságra hajtott, majd kiszállt az autójából, benzint öntött magára és felgyújtotta magát.

„Nyikolaj úgy döntött, hogy az ő hibája, hogy mindenki megbetegedett, pedig senki sem hibáztatta ezért, sem a családja, sem a kollégái, senki. Beszéltem a feleségével, Nellivel. Őt mélyen megdöbbentették a történtek. Szerinte senki sem értette, miért tette ezt Nyikolaj ” – árulta el az egyik barátja a Daily Star oldalának.

 

Ha segítség kell

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!