A 48 éves Kevin és a 46 éves Misty Mitchem oltástagadóként elutasították az ellenanyag felvételét, még azután is, hogy az egész családjuk és ismerősi körük kérlelte őket hónapokon keresztül. A negyvenes éveikben járó szülők azonban meggyőzhetetlenek voltak.

Később mindketten elkapták a koronavírust, és 14 nap különbséggel egymás után hunytak el. Öt gyermekük gyászolja őket: a 17 éves Riley, a 14 éves Leah, a 11 éves ikrek Taylor és Aiden, valamint a férj előző kapcsolatából még egy gyermek veszítette el az apukáját, a 22 éves Angel, aki által már egy unokája is volt Mike-nak.

Az elhunyt férfi bátyja, Don a család tragédiájával akarja felhívni a figyelmet rá, hogy nem szabad elutasítani az oltást.

Kevin felhívott és elmondta, hogy Misty kórházba került, egyből rákötötték a lélegeztetőgépre, annyira rossz az állapota, covidos” – mesélte el a megrázó részleteket a Mirrornak Don. Néhány nappal később a férj is kórházba került, itt tudta meg szeptember 23-án, hogy elveszítette a feleségét. Mike még egyszer utoljára felhívta az édesanyját.

„Felhívott, és azt mondta: Anya, szeretlek és szeretném megkapni az oltást” – mondta el megtörten az édesanya a lapnak – „Azt mondtam neki, hogy az sajnos már elmúlt, most nem tehetsz semmit ellene.

A gyermeke teljesen egészséges volt, nem szenvedett krónikus betegségben, felesége azonban cukorbetegséggel küzdött. Egyikőjük esetében sem válogatott a koronavírus.